• 0

Gradonačelnik Novog Sada na bitnom sastanku u Štutgartu: U prvom planu realizacija projekata Dunavske strategije (FOTO)

Vučević je naglasio da je upravo u Novom Sadu realizovan značajan nemački investicioni projekat u Srbiji

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas u Štutgartu sa ministrom pravde i evropskih poslova u Vladi nemačke pokrajine Baden - Virtemberg, Gvidom Volfom. Oni su razgovarali o ekonomskoj, političkoj i akademskoj saradnji između gradova Ulm i Novi Sad, kao i između Novog Sada i Vlade Baden - Virtemberg.

Novi Sad juri Ginisov rekord: U subotu će na Trgu slobode slagati mozaik od plastičnih čepova

Ministar pokrajine Baden Virtemberg izrazio je podršku Srbiji na evropskom putu i njenoj posvećenosti evrointegracijama kao spoljnopolitičkom prioritetu, i posebno naglasio pozitivan odnos Srbije prema problemu azilanata, i ulogu koju ima Srbija od početka migrantske krize.

On je istakao da je reforma obrazovnog sistema, i uvođenje dualnog obrazovanja, od izuzetnog značaja za dalji prosperitet naše zemlje, i izrazio spremnost da pomognu u implementaciji sistema učenja uz radnu praksu.

Takođe, ministar Volf je istakao i značaj što brže realizacije infrastrukturnih projekata koji su predviđeni u okviru Dunavske strategije EU.

U razgovoru sa ministrom jedne od najrazvijenijih nemačkih pokrajina, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predstavio je pozitivne rezultate fiskalne konsolidacije i drugih ekonomskih mera koje sprovodi Vlada Srbije, kako bi se stvaralo povoljno okruženje za investitore.

On je istakao da je tako značajno promenjena opšta poslovna klima u Novom Sadu, i da za ulaganja u taj grad vlada sve veće interesovanje velikih svetskih kompanija, koje su izvozno orjentisane.

Foto: Promo

U vezi sa tim, Vučević je naglasio da je upravo u Novom Sadu realizovan značajan nemački investicioni projekat u Srbiji, otvoren je razvojno - istraživački centar kompanije Kontinental, i istakao da je to signal i za ostale nemačke kompanije da dođu u Srbiju.

Gradonačelnik Novog Sada je naglasio da očekuje da će saradnja sa pokrajinom Baden - Virtemberg i Gradom Ulm, koji je pobratim Novog Sada, biti produbljena i ojačana i tokom realizacije projekata u okviru dve titule koje je poneo Novi Sad - Omladinska prestonica Evrope 2019. i Evropska prestonica kulture 2021. godine.

Prilikom današnjeg susreta, ministar u Vladi pokrajine Baden - Virtemberg Gvido Volf, kao visoki funkcioner Hrišćansko - demokratske Unije (CDU) kancelarke Angele Merker, razgovarao je sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, ujedno i potpredsednikom SNS - a, i o jačanju saradnje između te dve partije, i značaju učešća SNS - a u radu Evropske narodne partije, najjače poslaničke grupe u Evropskom parlamentu.

Ministar Gvido Volf predvodiće delegaciju pokrajine Baden - Virtemberg, koja će sledeće godine posetiti Novi Sad, dogovoreno je na današnjem sastanku u Štutgartu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima