Još jedna novina u Vojsci Srbije! Odluka je doneta juče, evo o čemu je reč

U pitanju je povećanje trupnih dnevnica, odnosno dnevnica za pojačano angažovanje, za rad na terenu, za rad onih koji najviše i najteže rade

  • 7

Ministar odbrane Aleksandar Vulin saopštio je danas da je Vlada donela odluku o povećanju dnevnica pripadnika Vojske Srbije sa 800 na 1.100 dinara.

Srbija postala deo BORBENE GRUPE EVROPSKE UNIJE: Šta je HELBROC

Pripadnici Vojske Srbije, koji su angažovani u misiji UN na Kipru, dobili zaslužena odlikovanja (FOTO)

Vulin je, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, precizirao da je u pitanju povećanje trupnih dnevnica, odnosno dnevnica za pojačano angažovanje, za rad na terenu, za rad onih koji najviše i najteže rade.

Na osnovu naređenja vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, radna grupa i Ministarstvo odbrane dali su odgovarajuće predloge Vladi Republike Srbije kako bi se poboljšao materijalni položaj svih pripadnika Vojske Srbije, naveo je Vulin.

- Baš kao što smo i rekli, nastavićemo da poboljšavamo i pojačavamo položaj svih pripadnika naše Vojske, a posebno onih koji rade najteže i najodgovornije poslove. Takođe, prvi put, što se do sada nikada nije dešavalo, obezbedili smo da će se solidarna pomoć za rođenje deteta isplaćivati i svakom pripadniku Vojske - istakao je Vulin.

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE - DARIMIR BANDA

Prema njegovim rečima, od sada će prosečna zarada biti uplaćena svakom pripadniku Vojske koji "obraduje svoju porodicu, ali i našu zemlju i našu Vojsku rođenjem novog deteta".

Vulin je naglasio da će se položaj pripadnika Vojske Srbije pooboljšavati.

- Kao što jačamo i organizujemo armiju, tako se trudimo da i naši pripadnici žive bolje, da njihove porodice žive bolje i da se osećaju boljim i poštovanijim. Njihova Srbija ih voli, a ovo je način da im to i pokažemo - zaključio je Vulin.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zulu Siera

    29. septembar 2017 | 08:19

    Da se ne lazemo za dnevnice,u vreme Borisa Tadica trupna dnevnica je bila 1100rsd tako da vi vracate ono sto ste oduzeli a ne povecavate nista,dnevnice u KZB u su bile 2200 a sada su 1800rsd...za solidarnu pomoc svaka cast!

  • Jovica

    29. septembar 2017 | 13:12

    Od kog datuma stupa na snagu ovo "povećanje"?!

  • Ja

    29. septembar 2017 | 18:29

    Koliko godina im je trebalo da vrate ono sto je bilo.sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA