• 1

"Čepom do osmeha" i do Ginisove knjige rekorda: Novosađani od čepova složili ogromni mozaik kako bi pomogli osobama sa invaliditetom (FOTO)

Do sada je sakupljeno više od 100 tona čepova u čitavoj Srbiji

  • 1

Humanitarno-ekološka organizacija "Čepom do osmeha", čija je misija očuvanje životne sredine i pomoć osobama sa invaliditetom, pravila je danas u Novom Sadu mozaik od plastičnih čepova veličine 621 kvadratni metar za Ginisovu knjigu rekorda. Događaju su prisustvovali i ministar za rad Zoran Ðorđević i gradonačelnik Miloš Vučević.

Uhapšeni najomraženiji razbojnici u Srbiji: Pljačkali čepove od dece sa posebnim potrebama

- Ovo je humana akcija i ovi čepovi će pomoći nekim ljudima. Da Vlada Srbije, Pokarajina i grad Novi Sad i svi ovi pojedinici svojim zalaganjem doprinesu da se nekome stavi osmeh na lice - naveo je Ðorđević.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Ponosan sam što imamo ovakav grad i ovoliko prijatelja, što imamo snagu da se izborimo sa nekad najtežim zivotnim situacijama i što pored svakodnevne borbe nismo zaboravili humanu stranu tog istog života i nismo zaboravili da budemo ljudi. I što učimo i najmlađe sugrađane šta znači empatija - rekao je gradonačelnik Vučević.

Vučević je rekao da akcija ima i edukativni karater zbog zaštite životne sredine.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Dodao je da Novi Sad šalje jasnu sliku - da ovde stanuje osmeh solidarnosti i osmeh humanosti i da ne sme nikad da ode sa naših lica.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Mi smo volonterska organizacija, koja okuplja sve ljude koji su voljni da odvoje svoje vreme i urade nešto korisno, ovo je pravi primer da možemo zajedno nešto da učinimo i pomognemo deci. Da mislimo o životnoj sredini i širimo svest o tome da moramo da mislimo na životnu sredinu - kaže predsednica Udruženja "Čepom do osmeha", Vanja Petković.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Sakupljeno je više od 100 tona čepova u čitavoj Srbiji, a oko 300 volontera iz Niša, Novog Sada, Negotina, Aleksinca, Subotice, Sombora, Raške, Beograda i drugih gradova će mozaikom sa motivima grada, ekologije i zaštite životne sredine u svet poslati sliku sa porukom da ne smemo biti sebični, jer nemamo rezervnu planetu i da o njoj mora da brine zbog budućih naraštaja.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • slađa

    Za ovo BRAVO! Još više, mnogo više osmeha i boja!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima