Počela "Dečija nedelja" u Novom Sadu

Manifestaciju organizuje Udruženje "Život kao inspiracija" uz podršku Grada Novog Sada

  • 0

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić prisustvovao je otvaranju manifestacije "Dečija nedelja" koja traje do 8. oktobra pod sloganom "Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta".

Otvoren 14. karate "Kup prijateljstva" u Novom Sadu (FOTO)

Manifestaciju organizuje Udruženje "Život kao inspiracija" uz podršku Grada Novog Sada.

- Izuzetno je važno da deci obezbedimo dobre uslove za odrastanje i učenje jer na njima svet ostaje. Trudimo se da podržimo prave programe koji omogućavaju deci da se kreativno izraze, da se druže i nauče nešto novo. Ove godine manifestacija je usmerena na to da obriše međugeneracijske razlike i poveže naše najmlađe i najstarije sugrađane, a takva veza i jednima i drugima mnogo lepog i korisnog donosi - rekao je Tihomir Nikolić i dodao da će Grad nastaviti da podržava "Dečiju nedelju".

Foto: novisad.rs

Prilikom svečanog otvaranja manifestacije mnnogobrojni gosti i učenici novosadskih osnovnih škola uživali su u nastupu horova Osnovne muzičke škole "Isidor Bajić" i KUD-a "Isidor Bajić", gudačkog kvarteta i osmogodišnje violinistkinje Lane Zorjan koja je i promoterka manifestacije.

Ona je učenica Osnovne muzičke škole "Isidor Bajić" i učestvuje na takmičenjima od svoje pete godine, a do sada je osvojila šesnaest prvih nagrada na republičkim i četrnaest na međunarodnim takmičenjima. Dobitnica je i Vidovdanske nagrade Grada Novog Sada za 2016. i 2017. godinu, kao i pokrajinske nagrade Talenti 2016. godine.

Foto: novisad.rs

Tokom "Dečije nedelje" predviđen je niz aktivnosti za decu predškolskog i školskog uzrasta. To su brojne muzičke radionice i takmičenja, besplatne škole sporta, predstave i porodične radionice, a program manifestacije je dostupan na sajtu Grada www.novisad.rs.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA