Uskoro sistem koji će prepoznavati penzionere sa najnižim primanjima

Penzioneri razumeju mere koje je Vlada donela 2014. godine jer je to bio jedini način da se reši loša finansijska situacija, kaže Đuro Perić

  • 4

Ministar za rad Zoran Đorđević je predstavnicima Saveza penzionera Srbije, koji broji oko

600.000 članova, predstavio socijalne karte. Posle njihove izrade će sistem moći da prepoznaje penzionere sa najmanjim primanjima i po automatizmu moći će da dobijaju socijalnu pomoć.

KRKOBABIĆ: Penzionerima jednokratna pomoć, ali i 13. penzija! Oni su podneli najveću žrtvu

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, Đorđević je zahvalio najstarijim građanima na razumevanju dosadašnjih mera Vlade Srbije koje su njih najviše pogodile.

- Svesni smo činjenice, mi kao Ministarstvo i Vlada Republike Srbije, da su penzioneri najviše pogođeni reformama Vlade, ali verujem da ćemo merama koje sprovodimo, a jedna od njih je borba protiv sive ekonomije i rada na crno, doprineti boljoj ekonomskoj situaciji, a rezultati su već danas vidljivi. Imamo suficit u budžetu, a plan Vlade i Ministarstva finansija je da na najbolji način ta sredstva usmerimo, kako na povećanje plata i penzija, tako i na kapitalne projekte - rekao je Đorđević.

Tokom sastanka predstavnici Saveza penzionera Srbije upoznali su resornog ministra sa problemima sa kojima se susreću penzioneri i izneli niz predloga i mogućnosti kako i na koji način u saradnji sa resornim ministarstvom može biti poboljšan njihov status i položaj.

Predsednik Saveza Đuro Perić rekao je da je Ministarstvo rada njihovo resorno ministarstvo i da penzioneri razumeju mere koje je Vlada donela 2014. godine jer je to bio jedini način da se reši loša finansijska situacija koja je nastala do 2012. godine.

- Uz pomoć Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zastupaćemo interese penzionera, ali i Vlade Srbije - rekao je Perić.

Daljinac

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buki

    4. oktobar 2017 | 14:31

    Jos je Branko Mikulic pre 35 godina predlagao socijalne karte. Nisu nikad uvedene jer su se ljudi plasili istine. Videlo bi se da neki imaju iste male plate ili penzije, alj da jedan ima zenin stan koji izdaje, imanje na selu I vikendicu koju je nasledio, deca imaju stipendiju.....I da se jedan sa malom penzijom ili platom muci, a drugi sa malom platom ili penzijom uziva. Socijalne karte bi pokazale stvarno socijalno stanje pojedinaca.

  • Istina boli...

    4. oktobar 2017 | 17:11

    Đuro Periću kolika je tebi penzija!?

  • Mica

    9. oktobar 2017 | 15:03

    Treba uraditi socijalne karte za ceo grad ima dosta nezaposlenih koji tesko zive i drugi dobijaju pomoc i beneficije a imaju sve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA