Njemu ne treba digitron: Pavle ima 6 godina i za tri sekunde rešava komplikovane matematičke zadatke (VIDEO)

Pavle može za nekoliko sekundi da reši teške računske operacije, poput množenja 646 sa tri

  • 3

Pavle Gnjidić (6) je preslatki i prepametni dečačić koji samo što je krenuo u osnovnu školu, a već zna da množi trocifrene brojeve. On je pre osnovne, išao u školicu koja ima za cilj da natera decu da "razmrdaju" vijuge, da im ispita i pomeri granice mentalnih kapaciteta. Učitelji rade sa mališanima i kroz brojne vežbe i pitalice im razvijaju logiku, brzinu reagovanja, kako mališanima matematika ne bi predstavljala problem tokom obrazovanja.

Aleksa ima samo 11 godina, a već je predavač: Mali genije nema šta ne zna i ponos je cele Srbije (FOTO)

Neretko u ovim školama otkriju prave male genijalce, koji su toliko inteligentni i olako rešavaju najteže zadatke, za koje odraslima trebaju digitron ili papir i olovka.

Tako su ustanovili da Pavle može za nekoliko sekundi da reši teške računske operacije, poput množenja 646 sa tri, ili čak komplikovanije. Pritom, tu nije kraj - kada Pavle od rezultata oduzima, ili dodaje četvorocifrene brojeve... i pogađate, svaki put dobije tačan rezultat!

- Koliko je 253 puta 8? Ajmo, malo brže - učiteljica postavlja pitanje Pavlu, ne sa namerom da uplaši dečaka, već da ga motiviše da odgovore daje što brže i preciznije, kako bi usavršio svoju tehniku.

- 2024 - odgovorio je Pavle za dve, tri sekunde.

Na svako sledeće pitanje dečak je davao odgovor bez mnogo muke.

Pogledajte u videu kako to izgleda:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koje ime?

    9. oktobar 2017 | 19:18

    E da smo drzava od ugleda odmah bi ga registrovali i ulozili u dete i njegove roditelje. Na nasu zalost kad malisan napuni 18 ode preko bare, a mi ponosni na Srpsko poreklo. Ko ce da ulaze u buducnost. Ipak smo mi Srbi. Ccc

  • Belasica

    9. oktobar 2017 | 14:27

    Svaka čast mali!

  • knjaz miloš

    9. oktobar 2017 | 14:27

    Jasmin vujić iz UMKE pored beograda isti to radiiii

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA