Hit oglas za posao, imate još samo 13 dana da se prijavite! Traži se babica, seći ćete zubiće i repiće prasićima

U opisu posla se navodi da se od babica traži da prihvataju novorođenu prasad što podrazumeva i sušenje i vraćanje majci i evidentiranje novih "mališana"

  • 3

Svi smo čuli za zanimanje babica i, uglavnom, znamo šta je njihov posao. A kakav je posao babica domaćih životinja, zapitali smo se kada smo videli više nego zanimljiv Halo oglas gde se traže babice na farmi svinja u Padinskoj Skeli. Pa kako se to asistira prasićima i pomaže krmači kad se oprasi?

Kad je ušao u svinjac imao je šta da vidi: Čudo u sremskom selu, krmača oprasila 29 prasića

GUDA GUDA GUDA: 21 gif koji dokazuje da su prasići ubedljivo najslađi kućni ljubimci (GIF)

Domaćini znaju da treba da spreme peškire, jod, rivanol i sterilne makaze u svinjcu. Ako se pupčana vrpca sama ne otkine mora da se preseče i podveže. Prasići moraju da se obrišu od plodove vode, da ne bi došlo do udisanja zbog upale pluća. A zubići se prasićima seku, neki to rade dan pošto su se oprasili, da ne bi izgrizli vime krmači.

Ipak, prema nekim mišljenjima, sečenje zuba prasićima kleštima može da izazove mnogo više štete nego koristi. Može zub da se slomi pa ostanu špicasti delovi koji bodu.

Prasići obično povrede vime krmače kad ih ima previše u leglu ili kad krmača nema mleka.

Pogledajte kako uživaju tek oprašeni prasići:

Postoje specijalni uređaji kojima se samo vrhovi zuba rotirajućim kamenom obruse i naprave tupu površinu.

U opisu posla se navodi da se od babica traži da prihvataju novorođenu prasad što podrazumeva i sečenje repa i zuba, sušenje i vraćanje majci i evidentiranje novih mališana.

Foto: Pixabay

Puno radno vreme, ali na određeno, i 130 dinara po satu biće isplaćivani preko omladinske zadruge. Farma traži dvoje ljudi koji imaju srednju stručnu spremu, a poželjno je i prethodno radno iskustvo. Zauzvrat, zaposleni će dobijati redovnu platu, zdravstveno osiguranje, kao i angažovanje na duži vremenski period.

Pogledajte šta ovaj seljak radi sa tek oprašenim prasetom na farmi u Indiji:

Daljinac

(Telegraf.rs / Izvor: halooglasi.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zivojin

    12. oktobar 2017 | 20:41

    Ta majkumu a imali obuke za ovaj posao??? 😁

  • .......

    13. oktobar 2017 | 21:55

    Sta je ovo. U selu sam rodjena i odrasla. Moji baka i djed, majka i otac odhranili su bezbroj svinja i kada bi se krmaca oprasila nikada nisu sjekli zubice i repic prasicima. Brzo i lijepo su napredovali, sto naravno zavisi od hrane. A vi, trazite babicu za prasice. Spasi me mili Boze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA