Vojvođanska banka donirala računare domovima za stare u Leskovcu i Surdulici

Velika donatorska akcija – 190 računara za gerontološke centre u 12 gradova u Srbiji

  • 0

Vojvođanska banka pokrenula je, povodom oktobra - Meseca solidarnosti sa starim licima, veliku društveno odgovornu akciju u okviru koje će do kraja godine gerontološkim centrima u 12 gradova u Srbiji donirati ukupno 190 računara.

Po deset računara danas je uručeno Ustanovi za odrasle i starije Leskovac i Domu za penzionere i druga stara lica u Surdulici, a u narednom periodu donacije će biti upućene i centrima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Knjaževcu, Apatinu, Šapcu, Kikindi, Vršcu, Nišu i Novom Pazaru.

Ivana Antić, direktorka filijale Leskovac Vojvođanske banke, istakla je da sektor Društveno odgovorno poslovanje ove Banke tradicionalno poklanja računare zdravstvenim, obrazovnim i drugim ustanovama. Opremanje gerontoloških centara posebno je važan deo ove akcije, jer pomaže i starijim osobama da se uključe u digitalnu transformaciju i tako umnogome olakšaju svoju svakodnevicu.

Foto: Promo

- Svedoci smo ogromnih promena oko nas. Način na koji komuniciramo sa drugima, kompanijama, pa čak i državom se iz korena promenio. Nove tehnologije nam donose komfor. Omogućavaju nam da jednim klikom obavljamo poslove za koje smo nekada morali da čekamo u redovima i pred šalterima. Pomažu nam da se bolje informišemo i povezuju nas sa najbližima - izjavila je Antić  i dodala da je između ostalih i ova vrsta podrške potrebna starijim osobama, koje nisu imale priliku da se tokom redovnog školovanja  edukuju na ovom polju.

Direktorka Ustanove za odrasle i starije Leskovac, dr Gordana Savić, zahvalila se Vojvođanskoj banci i istakla da veruje da će se zahvaljujući donaciji delimično neutralisati fizička udaljenost porodica i prijatelja od korisnika njihovog centra i da će digitalna komunikacija omogućiti njihovo dodatno povezivanje.

Foto: Promo

- Naši korisnici imaće priliku da ovladaju novim tehnologijama i tako otvore nove kanale informisanja i komunikacije sa bližnjima. Svi donirani računari biće postavljeni u zajedničke prostorije za naše korisnike - objasnila je Slađana Tasić Stojanović, direktorka Doma za penzionere i druga stara lica Surdulica.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA