Od Rusa tražimo "Buk" i "pancir": Uz rakete i letelice na najvišim dometima Srbija će biti NAJJAČA VOJNA SILA

Sistemi protivvazdušne odbrane jedna od tema tokom posete Dmitrija Rogozina i Sergeja Šojgua Beogradu. Najpotrebniji raketni sistemi PVO kratkog i srednjeg dometa

  • 15

Nabavka sistema protivvazdušne odbrane "Buk m2" ili "pancir" za Vojsku Srbije biće jedna od glavnih tema sastanka ruskog vicepremijera Dimitrija Rogozina i ministra odbrane Sergeja Šojgua sa našim državnim vrhom, pišu Novosti. Osim formalne primopredaje nedavno isporučenih aviona "mig-29" očekuje se i da u Beogradu bude načelno dogovoreno i koji će PVO sistem u budućnosti braniti naše nebo, pišu Novosti.

NOVA SLIKA VOJSKE SRBIJE! Vučić uoči vežbe "Sloboda 2017": Naše nebo je sigurnije, naša zemlja je sigurnija

OVO JE PRAVA ISTINA: Koliko srpski vojnici vežbaju sa NATO, a koliko sa Rusima

Rogozin i Šojgu biće počasni gosti prikaza mogućnosti naše vojske koji će u čast Dana oslobođenja prestonice danas biti održan na vojnom aerodromu u Batajnici, a imaće i niz sastanaka sa srpskim zvaničnicima. Tokom ovih razgovora, pored nastavka vojnotehničke saradnje, kako se očekuje, naći će se i ekonomske teme, kao i mogućnosti za jače partnerstvo odbrambene industrije Srbije i Rusije.

Prema saznanjima Novosti, PVO raketni sistemi ruske proizvodnje prva su želja srpske strane. Srbija je u Moskvu i zvanično uputila pismo čija je glavna stavka bila zainteresovanost za nabavku sistema S-300. Ova vrsta raketne zaštite, međutim, ne isključuje mogućnost kupovine i nekog od sistema srednjeg i kraćeg dometa, koji su, takođe, potrebni našim oružanim snagama.

- PVO zaštitu na malim visinama Srbija će obezbediti sredstvima iz sopstvenog razvoja, ali našim potrebama bi odgovarao i sistem kakav je "Pancir" - navode u našem vojnom vrhu:

Foto: mod.gov.rs/Jovo Mamula

-  On bi imao glavnu ulogu u odbrani aerodroma i vitalnih tačaka, a služio bi i za zaštitu raketnih sistema "Buk" ili S-300 od ciljeva koji lete na manjim visinama.

Ruska tehnika Srbiji bi bila dobrodošla i za srednje i najviše slojeve vazdušnog prostora. Uz modernizovane rakete "neva" brigu o bezbednosti državnog neba mogli bi da preuzmu pouzdani "buk M2" ili "pancir". Rakete S-300 bile bi najbolji izbor za letelice i rakete na najvišim dometima.

Daljinac

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ?

    20. oktobar 2017 | 09:24

    Pa zar to već nismo dobili još pre izbora.I migove iz Belorusije???Znači ja sam mirno spavao uzalud.Eee od sutra spavam sa nožem pod jastukom pa da vidimo ko će da udari😃😃😃😃Gledajte ljudi Sumnjiva lica i opustite se.Biće kako Amerika kaže

  • Volim svoju zemlju 🇷🇸

    20. oktobar 2017 | 10:18

    Pozdrav za sve hrvate koji čitaju naše portale. Sad će krenuti komentari...

  • Mire

    20. oktobar 2017 | 08:46

    Odlicna vest za miran san.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA