Gde sve možete da pređete granicu i kako da izbegnete gužve

Osim najvećeg graničnog prelaza na izlazu u Hrvatsku, Batrovci/Bajakovo na autoputu E70, Šid, vozačima su na raspolaganju  i prelazi Bačka Palanka, Bogojevo, Bezdan i Ljuba

  • 4

Iako do Nove godine ima još vremena, iz Operativnog centra apeluju na vozače da pri izlasku iz zemlje razmisle o manjim graničnim prelazima, jer na taj način mogu da izbegnu gužvu i uštede vreme. Treba se spremiti unapred na sve opcije i istražiti kuda se sve može proći, i na taj način skratiti put.

Samo u jednoj situaciji smete da prođete semafor na žuto, a da ne napravite prekršaj!

Evo preko kojih graničnih prelaza i kako možete da uđete u Hrvatsku (FOTO)

MAĐARSKA 

Kako piše magazin SAT na prelazu Horgoš 1 je u vreme najvvećih gužvi uvek otvoreno šest traka, a koriste se još i prelazi Kelebija, Horgoš 2 i Bački Breg (ovaj prelaz mogu da koriste samo putnička vozila), koji rade non - stop. Alternativni prelazi su bački Vinogradi, Đala i Bajmok(samo za putnička vozila), ali njihovo radno vreme je samo do 19 časova.

HRVATSKA

Osim najvećeg graničnog prelaza Batrovci/Bajakovo na autoputu E70, Šid, vozačima su na raspolaganju  i prelazi Bačka Palanka, Bogojevo, Bezdan i Ljuba. Prelaz Neštin koriste isključivo putnička i isključivo prazna teretna vozila, radi od 7 do 19 sati.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

CRNA GORA

Granični prelazi Jabuka, Gostun i Mehov krš rade non-stop.

BOSNA I HERCEGOVINA

Putnici mogu da koriste prelaze Badovinci (ovaj prelaz mogu ka Srbiji osim putničkih da koriste i natovarena teretna vozila, dok ka BiH samo prazna), Sremska Rača, Mali Zvornik, Ljubovija, Bajina Bašta, Kotroman (Mokra Gora), Uvac (Priboj), Višegrad, Rudo i Jamena (prelaz je skelom preko Save od 7 do 20 časova u oba pravca, sedam puta dnevno.

Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković

MAKEDONIJA

Za ulazak u Makedoniju koriste se pravci Preševo (Tabanovci) i Prohor Pčinjski, koji rade 24 časa.

BUGARSKA

Granica se može prelaziti na GP Dimitrovgrad (Gradina), Vrška Čuka, Strezimirovci i Ribarci. Svi prelazi rade 24 sata.

RUMUNIJA

Za prelazak putničkih i teretnih vozila otvoreni su granični prelazi Đerdap 1, Kaluđerovo, Srpska Crnja, Vatin i Đerdap 2 (samo za putnička vozila). Svi prelazi rade 24 sata. Od 7 do 19 otvoreni su i prelazi Jaša Tomić, Nakovo i Vrbica.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Magazin SAT)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograd

    22. oktobar 2017 | 18:00

    A na Kosovo ?

  • Rrrrr

    22. oktobar 2017 | 20:26

    Sve lazi za granicne prelaze svaki dan putujem na horgosu rade uvek dve trake a na manjim prelazima se uvek ceka po sat i vise

  • jaoooo

    22. oktobar 2017 | 18:29

    Laz..na izlazu iz madjarske samo tri trake otvorene a nekad i dve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA