Obeležen "Dan ombudsmana" u Novom Sadu

Zaštitnik građana Zoran Pašalić istakao je da ispunjava obećanje dato prvog dana po stupanju na dužnost, a to je da će biti otvoren prema građanima i da će dolaziti u njihove opštine

  • 3

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa predsednikom Skupštine grada Zdravkom Jelušićem i zaštitnicom građana Novog Sada Marinom Popov-Ivetić primio u Gradskoj kući zaštitnika građana Republike Srbije Zorana Pašalića koji sa zamenicima i saradnicima iz Stručne službe boravi u radnoj poseti Novom Sadu povodom obeležavanja "Dana ombudsmana".

Obeleženo 170 godina Galerije Matice Srpske: Svečanu izložbu otvorila Maja Gojković (FOTO)

- Ovo je prvi put za pet godina koliko sam na čelu Grada, da smo u prilici da održimo ovakav sastanak, odnosno da nas poseti Zaštitnik građana Republike Srbije u našem gradu i to sa gotovo celim svojim timom. Danas smo razgovarali o konkretnim stvarima i saslušali jedni druge, a fokus je bio na pitanjima koja smo izdvojili kao lokalna samouprava. Zaštitnica prava građana Novog Sada je tokom razgovora iznela svoja iskustva i zapažanja, a čuli smo i od republičkog Zaštitnika građana šta je to što oni sa centralnog republičkog nivoa uočavaju kao problematiku koja se reflektuje na gradove i opštine - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao:

- Mi smo spremni da nastavimo dalju saradnju i nadam se da ćemo ići u pravcu organizovanja periodičnih sastanaka po određenim segmentima, odnosno po onome što građani ističu kao njihove zahteve ili pritužbe, a tiču se kako centralnog, tako i lokalnog nivoa - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i zahvalio se Zoranu Pašaliću na, kako je rekao, pozitivnom presedanu, jer je po prvi put republički ombudsman došao u posetu gradu i razgovarao direktno sa predstavnicima lokalne samouprave i Novosađanima o aktuelnim problemima.

Foto: novisad.rs

Zaštitnik građana Zoran Pašalić istakao je da ispunjava obećanje dato prvog dana po stupanju na dužnost, a to je da će biti otvoren prema građanima i da će dolaziti u njihove opštine.

Foto: novisad.rs

- U direktnom kontaktu sa građanima, uvideo sam da mnogi koji žele da razgovaraju sa mnom lično, nisu u situaciji da dođu u Beograd gde se nalaze kancelarije Zaštitnika građana, i to uglavnom iz finansijskih razloga. Kao što smo danas u poseti Novom Sadu, tako ćemo obići celu Srbiju. Veoma sam zadovoljan razgovorom sa čelnicima Grada Novog Sada, jer se razgovor kretao isključivo u pravcu rešavanja konkretnih problema. Pokrenuli smo mnoga pitanja, a siguran sam da ćemo im dati epilog i da će to biti na korist građana Republike Srbije. Ta direktna i otvorena komunikacija je veoma bitna, jer se problemi efikasnije rešavaju neposrednim kontaktom sa onim ko može da ih reši, a to je mnogo bolje od dugotrajne pisane komunikacije ili nekog drugog načina koji usporava rešenje problema rekao je Zoran Pašalić.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Пера

    21. oktobar 2017 | 17:11

    Voleo bih da vidim koga je on to zastitio i od koga

  • Nele

    21. oktobar 2017 | 16:44

    omnibus

  • slađa

    20. oktobar 2017 | 23:34

    Bravo za tihe, vredne, skromne ljude koji drže data obećanja i rade svoj posao predano i ljudski. Danas su možda van epicentra blistavih događaja u našoj prestonici, ali to nikako ne znaći da su na margini. Izuzetno cenim ovakav pristup poslu. Mada, biti Zaštitnik građana i gradonačelnik jednog velikog grada nije obično zanimanje. To je poziv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA