Ukinut saobraćaj na pruzi Temišvar-Vršac: Vozovi ka Rumuniji već dva meseca stoje

Saobraćaj na pruzi Temišvar - Vršac je zaustavljen od 1. avgusta

  • 3

Iako su nadležni u preduzeću "Srbija voz" tvrdili da su rumunske železnice "jednostrano ukinule saobraćaj na pruzi Temišvar - Vršac zbog ekonomske neisplativosti", u preduzeću "CFR Calatori" kažu da je do toga došlo zbog starog duga Železnica Srbije.

Lokalne samouprave od sada moraju da plaćaju održavanje pruge, a neke to ne žele

Saobraćaj na pruzi Temišvar - Vršac je zaustavljen od 1. avgusta i kompozicije koje po redu vožnje kreću iz Temišvara saobraćaju samo do Stare Moravice, mesta na rumunsko-srpskoj granici.

U rumunskog preduzeću "CFR Calatori" kažu da žele da mera suspenzije železničkog saobraćaja na toj relaciji bude privremena.

- Poslovodstvo 'CFR Calatori' izrazilo je spremnost i preduzelo nekoliko koraka od proleća kako bi se organizovao bilateralni sastanak s predstavnicima "Železnica Srbije" u vezi sa plaćanjem dugova iz 2012. godine i primenom mera kojim bi se omogućio železnički saobraćaj između Temišvara i Vršca. 'CFR Calatori' je u potpunosti otvoren za organizovanje železničkog prevoza na liniji Temišvar - Vršac u oba pravca -  rečeno je u rumunskoj železničkoj kompaniji za "Danas".

Foto-Ilustracija: Telegraf

U "Srbija vozu" pak ističu da su sastanci sa predstavnicima "CFR Caltori" održani u Beogradu od 7. do 9. septembra te da je tom prilikom, između ostalog, konstatovano i da postoje dugovanja prema rumunskoj strani koja su nastala u periodu pre nastanka "Srbija voza", odnosno pre organizovanja Železnica Srbije kao holdinga koji se sastoji iz tri celine odnosno samostalna preduzeća.

Ni srpska, ali ni rumunska strana, nisu htele da obelodane iznos duga Železnica Srbije prema kompaniji "CFR Calatori".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragomir iz lipovice

    22. oktobar 2017 | 09:22

    ovo nam je srpski lopovluk ,cudo da nisu ukrali lokomotivu i vagone.

  • miki

    21. oktobar 2017 | 22:14

    До града ки у филму ко то тамо пева

  • Vlada

    22. oktobar 2017 | 16:11

    Nasi su navikli da salju voz sa jednim putnikom ili ni jednim. Navikli su iz nisa da leti avion do crne gore sa jendim ili ni jeenim putnikom a da grad doplacuje do poslednjeg mesta karte. Navikli su da uvek rade sa gubitasima umesto kad nesto ne ide da se odma ukine i cao idi dalje oni ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA