Paraćin u pripravnosti zbog opasnosti od poplava

"Stanje pripravnosti traje do prestanka potencijalne opasnosti", ističe se u saopštenju

  • 1

Štab za vanredne situacije u Paraćinu, poučen iskustvom velikih poplava od pre tri godine, zbog najavljenih obilnih padavina je uveo pripravnost na teritoriji te opštine.

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakva nas zaista ZIMA čeka. AccuWeather otkrio gde će biti JEZIVO HLADNO (FOTO)

"Uvedena je pripravnost javnih preduzeća, zaduženih lica i članova Štaba, komunalne inspekcije, koja je u obavezi da preventivno izvrši obilaske kritičnih lokacija na vodotokovima drugog reda: propusti, mostovi, gde je potrebno i organizovati sprečavanje mogućih zagušenja proticajnih profila vodotokova i preduzeti adekvatne mere na otklanjanju uočenih nedostaka", stoji u saopštenju Štaba.

Republički hidroimeteorološki zavod najavio je za danas i sutra obilne padavine u većem delu Srbije.

Tokom velikih poplava u maju 2014. godine, u Paraćinu je, po izlivanju reke Crnice više dana pod vodom bilo preko 1.000 domaćinstva, a voda ušla u još oko 4.000 domova. Velika šteta naneta je i javnim i privrednim objektima.

Štab za vanredne situacije naložio je pripravnost i Policijskoj stanici, predsednicima Mesnih zajednica, poverenicima Civilne zaštite, Stručno operaivnom timu za zaštitu od poplava i Stručno operativnom timu za zbrinjavanje i evakuaciju.

Stručno operativnom timu za zaštitu od popolava naloženo je da izvrši koordinaciju sa teritorijalno nadležnim javnim Vodoprivrednim preduzećem, u slučaju sprovođenja odbrane od poplava.

"Stanje pripravnosti traje do prestanka potencijalne opasnosti", ističe se u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA