Održan simpozijum povodom pola veka Doma zdravlja "Novi Sad"

Direktor Doma zdravlja "Novi Sad" prim. dr Veselin Bojat je naglasio da ta ustanova prati savremene trendove, a pre svega zahvaljujući, kako je rekao, agilnosti Gradske uprave za zdravstvo i gradonačelnika Miloša Vučevića

  • 0

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat prisustvovao je Simpozijumu "U korak sa vremenom" u Kongresnom centru Novosadskog sajma, a povodom obeležavanja 50 godina rada Doma zdravlja "Novi Sad".

"Novosadski Oktoberfest" i ove godine napunio Master centar! (FOTO)

Polaganjem venaca obeležen Dan oslobođenja Novog Sada (FOTO)

- Grad Novi Sad stoji iza ideje organizovanja ovog Simpozijuma i cilj nam je da on postane tradicionalan. Takođe, zamisao je da on ima veću širinu, da na njemu učestvovuju radnici primarne zdravstvene zaštite čitave Srbije koji će prezentovati stručne radove i razmenjivati iskustva. Kada govorimo o investicijama u primarnu zdravstvenu zaštitu Novog Sada nabavljena su nova vozila, ultrazvučni, rendgen i dijagnostički aparati. Takođe, Republika Srbija nam je mnogo pomogla, jer je Grad Novi Sad nakon konkursa od Republičkog fonda dobio 420 miliona dinara za renoviranje Doma zdravlja. Uskoro kreću radovi na limanskom Domu zdravlja, a sledeće godine će verovatno biti obezbeđena sredstva i za renoviranje Dom zdravlja na Novom naselju – rekao je prof. dr Horvat i dodao da je planirano da nova zgrada Hitne pomoći bude gotova u martu sledeće godine.

Foto: novisad.rs

Direktor Doma zdravlja "Novi Sad" prim. dr Veselin Bojat je naglasio da ta ustanova prati savremene trendove, a pre svega zahvaljujući, kako je rekao, agilnosti Gradske uprave za zdravstvo i gradonačelnika Miloša Vučevića.

- Velika su ulaganja u Dom zdravlja, a skoro je zanovljen značajan deo medicinske opreme. U prilog tome govori činjenica da smo u poslednjih godinu dana nabavili šest novih ultrazvučnih aparata, nove rendgen i dijagnostičke aparate. Novosađani zaista idu u korak sa vremenom što se tiče primarne zdravstvene zaštite i savremene dijagnostike - rekao je prim. dr Veselin Bojat.

Neke od tema o kojima se razgovaralo na Simpozijumu su izazovi i promene sa kojima se porodice i lekari susreću u 21. veku, zatim međuodnos pedijatara i roditelja, kao i društva u celini, a apostrofirane su i teme iz ugla Službe za specijalističko-konsultativnu delatnost.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA