≫ 

Otkriće sve o kubanskoj medicini: Poznata doktorka iz Havane dolazi u Srbiju (FOTO)

Cilj posete dr Estevez Garsia je obilazak pacijenata, susret sa kolegama, a biće dostupna i za konsultacije sa potencijalnim pacijentima

  • 0

Doktorka Anabeli Estevez Garsia, onkolog, istraživač, profesor na Medicinskom fakultetu u Havani, dolazi krajem ovog meseca u Srbiju u kojoj će boraviti mesec dana kao predstavnik Asocijacije lekara Kube.

Dejanu je čudo od leka s Kube potpuno zaustavilo rak, a sad više nema te vakcine u Srbiji: Ljudi, ja moram da je primim za mesec dana! (FOTO)

Dok Srbija čeka, Amerikanci prave čudo sa kubanskom vakcinom: Ispituju da li može da spreči rak pluća

To je prvi put da jedan predstavnik ove ugledne Asocijacije zvanično dolazi u Srbiju i zemlje u okruženju.

Dr Estevez Garsia održaće u sredu 1. novembra u hotelu Kraun Plaza predavanje o dostignućima savremene kubanske medicine i terapijama u lečenju kancera, i drugih teških oboljenja - kožnih bolesti, bolesti zavisnosti, Parkinsonove bolesti, očnih bolesti.

Cilj posete dr Estevez Garsia je obilazak pacijenata, susret sa kolegama, a biće dostupna i za konsultacije sa potencijalnim pacijentima.

- Neizmerno se radujem dolasku u Srbiju. Želim pre svega da posetim svoje pacijente, ali isto tako da razgovaram sa kolegama i da ljude iz Srbije i regiona upoznam sa metodama i mogućnostima lečenja na Kubi - kaže ova priznata doktorka sa Kube.

Foto: Privatna arhiva

Na pitanje zbog kojih terapija pacijenti iz Srbije i regiona najčešće putuju na Kubu, navodi da je to definitvno zbog kancera:

Iz Srbije i regiona najviše se traže terapije za sve oblike kancera. U lečenju kancera pluća i kancra mozga koristimo vakcine sa monoklonskim antitelima, koja je najsavremeniji proizvod kubanske biotehnološke industrije i ima visoku stopu uspešnosti. Takođe, traže se terapije za takozvano dijabetsko stopalo, neurološke bolesti kao što je Parkinsonova bolest, iz oblasti oftalmologije terapija koja primenom kubanske metode zaustavlja degenerativnu očnu bolest poznatu kao retinitis pigmentosa, ali i terapija za lečenje kožnih bolesti vitiligo i psorijaze, kao i bolesti zavisnosti.

Foto: Privatna arhiva

Uspešnost kubanskih lekara, naučna dostignuća i efikasnot primenjenih terapija i lekova definišu Kubu kao jednu od zemalja u kojoj su prevencija i zdravle ljudi na prvom mestu. Kuba je jedan od lidera u pogledu razvoja svih oblasti medicine a koliko je ona važna svedoči i podatak da ima čak 6,7 lekara na 1000 pacijenata, po čemu zauzima prvo mesto u svetu, ispred Nemačke (3.7/1000) i Francuske (3.4/1000).

Prosečan životni vek Kubanca je čak 78 godina. U većini zemalja, stopa nataliteta je dosta niža od stope mortaliteta ali ne i na Kubi, gde se na 1000 stanovnika rodi 13, a umre samo 7 ljudi.

Kuba je poznata i po mnogobrojnim lekovima koje su pronašli čak i za najteže bolesti. Neki od njih su jedinstveni u svetu, poput Heberprota P75, Cimahera Cimavaxa, Vaxire, Melagenina Plus, Vidatoxa i drugih.

Daljinac

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA