• 0

Radovi na najvećoj gondoli na svetu ulaze u drugu fazu: Sa Zlatibora će se uskoro pružati najlepši pogled na nestvarnu prirodu (FOTO)

Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezaće centar Zlatibora sa ski centrom Tornik

  • 0

Radovi na izgradnji završne stanice Gold gondole Zlatibor na vrhu Tornika, teku planiranom dinamikom i u zavšnoj su fazi, saopšteno je na sajtu JP "Gold gondola Zlatibor". Kada žičara proradi, na tom mestu putnici će izlaziti iz kabina i uživati u prelepom pogledu, a skijaši u zimskom periodu u padinama Tornika.

Država dala dozvolu: Zlatibor dobija najveću panoramsku gondolu na svetu

- Nastavak radova na izgradnji gondole podrazumeva polaganje elektroenergetskog kabla 10KV od trafostanice na Zlatiboru do lokacije međustanice, gde je glavno mesto strujnog napajanja ovog infrastrukturnog objekta, a sve u cilju priključka na distributivni sistem električne energije zlatiborske gondola - rekla je direktorka JP Gold gondola Zlatibor, Bojana Božanić.

Foto: goldgondola.rs

Dužina kabla je blizu 12 kilometara, a vrednost materijala i radova je oko 41 milion dinara. Izvođač radova u okviru konzorcijuma otpočeće planirane aktivnosti u narednih deset dana.

Krajem ove sedmice očekuje se podnošenje zahteva za drugu fazu izgradnje gondole na Zlatiboru, a reč je o početnoj stanici koja će se nalaziti u centru Zlatibora - dodala je Božanić.

Foto: goldgondola.rs

Gold gondola Zlatibor, kao najduža panoramska gondola na svetu, predstavlja novu turističku atrakciju za ceo region.

Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezaće centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem će se nalaziti međustanica.

Daljinac

(Telegraf.rs/Glas zapadne Srbije)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima