Obnova Jahorine privlači investitore

Položaj Jahorine i blizina grada sa više od pola miliona stanovnika, kao i blizina aerodroma i auto-puta, približavaju Jahorinu svim emitivnim tržištima, ali i investitorima

  • 0

Olimpijski centar "Jahorina" ide uzlaznom putanjom, a sve veći broj investitora prepoznaje Jahorinu kao mesto velikih investicija u narednom periodu, potvrđeno je tokom posete i obilaska započetih infrastrukturnih projekata, predstavnika kineskog investicionog fonda, Gorana Đokovića.

Jahorina je u poslednjih 100 godina u više navrata imala padove i uspone, a kroz investicije koje su se desile u poslednjih deset godina pretvara se u destinaciju koja će izrasti u vodeću turističku lokaciju, kako u zimskom tako i u letnjem periodu, u regionalnim okvirima.

- Lokalne zajednice i Vlada Republike Srpske prepoznale su potencijal i značaj Jahorine, i uključile se sa ciljem da svojom ulogom ojačaju pozitivnu sliku. Činjenica je da smo ove godine organizatori više atraktivnih manifestacija regionalnog karaktera, poput zimskog Exit festivala na Jahorini, organizujemo i više koncerata povodom otvaranja nove zimske sezone i za novogodišnju noć, kao i brojne sportske manifestacije poput FIS takmičenja i testnih trka. Poseban podsticaj nam je organizacija EYOF - Olimpijskih igrara mladih, 2019. godine, gde će se mladi iz celog sveta takmičiti u disciplinama slalom i veleslalom - istakao je Dejan Ljevnaić, direketor OC Jahorina u razgovoru sa gostom.

Položaj Jahorine i blizina grada sa više od pola miliona stanovnika, kao i blizina aerodroma i auto-puta, približavaju Jahorinu svim emitivnim tržištima, ali i investitorima. Gondola Pale – Jahorina koja je u završnoj fazi do međustanice, zajedno sa potencijalima koje imaju Pale sa Trebevićem i Romanijom, dodatna su garancija uspeha.

Jahorina, u užem smislu, trenutno osigurava skoro 6.000 ležajeva u hotelima, apartmanima i vikend kućama, a aktuelno uređenje i modernizacija kompletnog skijališta, Jahorinu čine itekako atraktivnom kada su investitori u pitanju. Realizacijom navedenih investicija, Jahorina će se vratiti na mapu uspešnih evropskih skijaških destinacija, te će se povratiti poverenje i sigurnost u skijanje na Jahorini.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA