Prokupčanin Milan je pronašao novčanik i odmah pozvao jedan broj. Sada ceo grad priča o njemu (FOTO)

On je ovim gestom hteo, da da primer pre svega mladim lјudima, a i ostalim svojim sugrađanima, da kroz život treba da se vode tradicionalnim moralnim vrednostima, a poštenje je njihov osnov

  • 8

Prokupčanin Milan Biočanin je pronašao novčanik na ulici, vratio ga vlasniku i tako pokazao da u ovim sumornim vremenima još uvek postoje pošteni građani. U novčaniku je bila faktički sva dokumentacija vlasnika, kartice, novac.

Kad na vrbi rodi tikva: Milivoje ima biljku jedinstvenu u celom svetu, a nastala je sasvim slučajno (FOTO)

Dragan iz Prokuplja umesto cveća, damama poklanja papričice: Ljubica i Sofija su mu najdraže, a evo i zašto (FOTO)

- Nijednog trenutka  se nisam dvoumio i čim sam stigao kući na osnovu pronađenih podataka kontaktirao sam vlasnika novčanika i obavestio ga da je kod mene. Naravno obavesto sam i policiju – kaže Biočanin.

Za ovog poštenog čoveka, nije bilo dileme. On je ovim gestom hteo, da da primer pre svega mladim lјudima, a i ostalim svojim sugrađanima, da kroz život treba da se vode tradicionalnim moralnim vrednostima, a poštenje je njihov osnov.

- Smatram da iako su vremena teška, moramo da vodimo računa o drugima, da ih ne smemo svojim neodgovornim ponašanjem dovoditi u nezavidnu situaciju i nanosimo im štetu – kaže pošteni pronalazač.

On dodaje da je siguran da njegov primer nije usamlјen i da bi većina postupila isto. Biočanininu je najveća nagrada bila zahvalnost koju je dobio, i naravno osećaj da je postupio ispravno.

Foto: Telegraf

Vlasnik novčanika , iako je želeo da ostane anoniman, kazao nam je da je neizmerno zahvalan i nije skrivao svoju sreću.

- Iznenađen sam ovim postupkom, jer se nisam nadao da ću ikad naći izgublјeni novčanik. Ovaj postupak Biočanina vratio mi je poverenje u lјude- potvrdio nam je valsnik novčanika. On dodaje da se baš spremao da ode do policije i prijavi nestanak novčanika, kada ga je Biočanin pozvao i javio mu da je kod njega.

U vremenu u kojem živimo, nisu se lјudi drastično promenili, ali se mnogo više pažnje pridaje lošim događajima. Zato pozitivne stvari ostaju u senci.

Daljinac

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    2. novembar 2017 | 12:56

    Bravo...nije tesko vratiti novcanik sa 950din 😀😀

  • Jova

    2. novembar 2017 | 13:11

    Svasta...do sad sam vec nekoliko puta vratio vlasnicima novcanike,dva nasao na parkingzima jedan na autobuskoj stanici i jedan u blatu na ulici i?valjda je to normalno ,naci vlasnika i vratiti

  • Milos

    2. novembar 2017 | 17:56

    Dzabma bi isao u policiju, za tako sitne pare mozete dobiti od policije samo ironican osmeh, ko vm je kriv, sto niste cuvali novcanik. Menidva debila skinuli kameru ispred lokala, kamera zabelezila likove , otisao u policiju a oni rekli "Ajde bre znas ti kolika je papirologija za pokretanje postupka, a ta kamera kosta tricavih 15 evra, kupi novu kameru i zameni to, ne talasaj bez potrebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA