Čak 118 građana Pančeva promenilo ime za samo osam meseci!

U istom periodu 99 brakova je sklopljeno van službenih prostorija

  • 1

Matične knjige Pančeva beleže da je u prvih osam meseci 2017. godine doneto 118 rešenja o promeni ličnog imena. Nešto više, 212, bilo je rešenja o ispravkama u matičnim knjigama rođenih, venčanih i umrlih.

U ponedeljak se desilo čudo u porodilištu u Pančevu: 6 žena se porodilo, i sve bebe su bile istog pola!

U istom periodu 99 brakova je sklopljeno van službenih prostorija, piše 013Info.

U prvih osam meseci 2017. godine izdato je preko 27.000 izvoda iz matičnih knjiga, kao i 12.600 uverenja o državljanstvu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Keko

    5. novembar 2017 | 15:18

    Bilo bi interesantno da se zna kojeg imena se gradanin odrekao ,a koje je prihvatio.Ja sa mislio da je vreme promene imena i prezimena proslo.Nekad se to vrlo retko radilo,a pocelo je cesce nakon raspada eks Yu.,da bi se sakrila pripadnost odredenom narodu radi lakseg dobijanja posla,upisa u skolu i slicno.Nisam znao da se to radi u tolikom broju u Srbiji,jer obicno se istice Hrvatska ,kako tamo Srbi menjaju imena radi lakseg zivota i dr. Onako u prolazu cuo sam jednu stariju zenu kako govori ,da ju je nova doktorka u DZ N Bgd pitala za poreklo prezimena.Kako sam naknadno saznao,gospoda i njen suprug su Madari iz Srema.Nije cudo pitanje doktorke ,koje ocito nije bilo zlonamerno ,jer gospoda ima vrlo retko prezime.,ali gospoda je to shvatila drugacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA