Glavna medicinska sestra s Kosova zbog boginja hitno prebačena u Beograd u teškom stanju!

Medicinska sestra ima oko 37 godina i odmah po dolasku u Infektivnu kliniku smeštena je na intenzivnu negu

  • 19
KBC Bežanijska Kosa - vakcina, infuzija, pacijentkinja Foto: Milena Đorđević

U Kliniku za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije noćas je primljena glavna medicinska sestra iz bolnice u Kosovskoj Mitrovici. Ona je u veoma teškom zdravstvenom stanju, piše Blic.

Alarmantno: Male boginje dobili i Beograđani koji nisu bili u kontaktu sa zaraženima! Obolelima se zdravlje komplikuje, pokosila ih upala pluća

Morbile je, po svemu sudeći, dobila tako što je negovala obolele pacijente, koji su bili hospitalizovani u bolnici u kojoj je radila.

Medicinska sestra ima oko 37 godina i odmah je po dolasku u Infektivnu kliniku smeštena na intenzivnu negu.

Pacijentiknja je u teškom stanju, ima obostranu upalu pluća i dobija kiseonik. Nije intubirana i za sada nije potrebno da bude na respiratoru za veštačko disanje.

Pored ove medicinske sestre, na Infektivnu kliniku su primljene još tri osobe iz Beograda zbog malih boginja, koji su sada stabilno i polako se oporavljaju.

Foto: Profimedia

Kako je potvrđeno sa Infektivne klinike, tokom vikenda su primljena dva muškarca (jedan 28 godina, a drugi 21) sa kliničkom slikom morbila. Oni su stabilno i polako se oporavljaju.

Međutim, u noći između ponedeljka i utorka primljena je i tinejdžerka (16), kod koje je ustanovljeno da pored malih boginja ima i komplikaciju, tačnije upalu pluća. I ona je odmah prebačena u jedinicu intenzivne nege. Njeno zdravstveno stanje je stabilno.

EPIDEMIJA U BEOGRADU

Kako je saopštio Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", četiri slučaja malih boginja kod osoba sa prebivalištem u Beogradu laboratorijski je juče potvrdio Institut Torlak. To je i razlog što je u Beogradu prijavljena epidemija malih boginja.

OBOLELI NISU BILI U KONTAKTU SA LJUDIMA SA KOSOVA

U izveštaju Instituta "Batut" navodi se da ono što zabrinjava jeste da oboleli nisu bili u kontaktu sa osobama sa područja Kosova i Metohije, niti sa osobama sa sličnom kliničkom slikom na teritoriji prebivališta.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastafarijanac

    8. novembar 2017 | 17:10

    Sećate li se filma VARIOLA VERA? Ovako je i tada počelo, samo što je sa Kosova u Beograd stigao muškarac. Dalje je poznato...

  • Zorana

    8. novembar 2017 | 17:07

    Ona je morala biti vakcinisana još kao dete

  • Jelena

    8. novembar 2017 | 17:44

    Jadnica, samo da prezivi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA