≫ 

Slučaj protiv maloletnih nasilnika iz Aranđelovca stigao na sud: Evo koje će se vaspitne mere preduzeti

Koju će sankciju snositi maloletnici koji su ugrozili svoju drugaricu proceniće sudija za maloletnike, a na raspolaganju su mu vaspitne mere, vaspitni nalozi, sudski ukor pa i smeštanje u vaspitno popravni dom

  • 6

Viši sud u Kragujevcu primio je pregdlog tužioca za pokretanje krivičnog postupka protiv troje maloletnika, koji su napali drugaricu iz Tehničke škole u Aranđelovcu, a postupak će sprovesti sudija za maloletnike tog suda, rekla je danas za Tanjug portparol suda Svetlana Simović.

Treba vas svući gole, ošišati do glave i lupiti svakom po šamarčinu! Roditelji u Srbiji šalju jezive poruke za decu nasilnike (VIDEO)

Istraga o tuči u školi u Aranđelovcu je trajala ceo dan juče: Ovo su svi detalji o učenicima (VIDEO)

Tužilac je u predlogu predložio radnje koje treba preduzeti kako bi se utvdile sve relevantne činjice, a sudija će u najkraćem roku sprovesti predložene radnje, dodala je Simovićeva.

Ona je napomenula da je zakonom predviđeno hitno postupanje u maloletničkim postupcima kao i da je iz njih isključena javnost, radi zaštite interesa maloletnika.

Koju će sankciju snositi maloletnici koji su ugrozili svoju drugaricu proceniće sudija za maloletnike, a na raspolaganju su mu vaspitne mere, vaspitni nalozi, sudski ukor pa i smeštanje u vaspitno popravni dom.

Foto: Profimedia

Postupak protiv maloletnika sprovešće se prema "Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica".

Više javno tužilaštvo u Kragujevcu predlogom od suda traži krivični postupak prema maloletnim izvršiocima zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje izvršenog na štetu maloletne B.N.

Tom tužilaštvu je u utorak dostavljen izveštaj Policijske stanice u Aranđelovcu, o događaju od 13. oktobra ove godine u Tehničkoj školi "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu, kada je u odeljenju prvog razreda došlo do fizičkog nasilja nad učenicom tog odeljenja, maloletnom B.N. (16).

Nju su napali školski drugovi i drugarice, a snimak napada pojavio se na Internetu, ali je u međuvremenu uklonjen sa Jutjuba zbog prikazivanja nasilničkog ponašanja.

O slučaju, koji je izazvao najoštrije osude, obavešteni su MUP i Centar za socijalni rad, a u školu će biti hitno upućena i Republička prosvetna inspekcija.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    10. novembar 2017 | 22:51

    Najjstrozije kazniti i te huligane od dece i njihove roditelje ...

  • Donja Murtulica

    10. novembar 2017 | 23:52

    I ja sam roditelj. Bilo bi me sramota da je moje dete nasilnik. Lično bih ga odveo u policiju. Mora da zna da ne treba nikoga da tuče i da se nad njim iživljava. Najoštrije kazne za sve takve. Ljudi,dosta je nasilja!

  • Neverovatno

    10. novembar 2017 | 23:08

    Ali konačno bravo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA