Mala Bojana je tek drugi razred, a već je postala gradonačelnica Sremske Mitrovice (FOTO)

Kada poraste Bojana bi želela da postane zubarka, ali sa osmehom kaže da misli da ni posao gradonačelnika nije loš

  • 0

Učenica drugog razreda Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ iz Sremske Mitrovice Bojana Brekić danas je od Ognjena Kostića preuzela funkciju „Malog gradonačelnika“ i tu titulu ona će nositi narednih godinu dana. Prvu odluku mala gradonačelnica je već donela – danas nema kontrolnih zadataka.

Izbeglica iz Sarajeva postala gradonačelnica u Švedskoj: Pobegla je od rata, svoje poreklo je uvek ponosno isticala (FOTO)

Bojanu su u Gradskoj kući danas ugostili mali i veliki gradonačelnik, Ognjen i Vladimir Sanader, njegova zamenica Svetlana Milovanović, kao i načelnica Uprave za obrazovanje Mirjana Pjevac.

Treću godinu za radom Gradska uprava za obrazovanje raspisala je konkurs za učenike drugih razreda osnovnih škola na temu „Imam pravo da maštam, ja sam gradonačelnik“, a od mnogobrojnih radova koji su pristigli iz svih osnovnih škola sa teritorije Grada Bojanin je proglašen za pobednički.

- Naši osnovci su zaista uzeli učešće u konkursu, potrudili se i napisali lepe sastave, izbor je bio težak, ali komisija je donela odluku da nagradi Bojanu i izuzetno mi je drago što je Sremska Mitrovica dobila graonačelnicu. Nadam se da će ona ovaj grad „voditi“ savesno, pošteno i ženski - rekla je načelnica Gradske uprave za obrazovanje Mirjana Pjevac.

Foto: ozon.rs

Kada poraste Bojana bi želela da postane zubarka, ali sa osmehom kaže da misli da ni posao gradonačelnika nije loš.

- Biće teško da vodim grad, ali pomagaće mi gradonačelnik Vladimir. Zajedno ćemo obići sve škole, vrtiće, jaslice i pitaćemo vaspitačice i učiteljice da li ih deca slušaju i da li treba nešto da im pomognemo, da im popravimo i kakav im je ručak. Pitaćemo i da li im je toplo i da li su im udobni krevetići - rekla je mala gradonačelnica prilikom stupanja na dužnost.

Njena želja je da Mitrovica dobije još igraonica i da one budu besplatne, baš kao i kolači i sladoledi u poslastičarnicama.

- Želim još samo svim mojim drugarima da poručim da će danas kontrolni biti otkazan - rekla je Bojana.

Gradonačelnik Sanader se sa zadovoljstvom koje nije krio danas družio sa Bojanom i Ognjenom.

- Moram da priznam da sam zaista prijatno iznenađen i oduševljen zato što je ove godine Mitrovica dobila malu gradonačelnicu. Bojana mi je ispričala šta je to što bi ona volela da promeni u našem gradu, šta bi ona uradila, vidim da je svoj posao shvatila vrlo ozbiljno od samog početka.

Ona je vrlo komunikativna, vesela, pametna i kreativna devojčica i učinićemo sve da joj ova godina ostane u lepom sećanju - rekao je gradonačelnik Vladimir Sanader i dodao da je njegova obaveza da radi za dobrobit sve dece u Sremskoj Mitrovici.

Foto: ozon.rs

Pobednički rad Bojane Brekić

"Kada bih ja bila gradonačelnica uvela bih nova pravila:

– sa mnom u Skupštini radila bi deca, mi bismo naredili odraslima da sada oni malo slušaju nas.

– mi bismo umesto kladionica i kafića otvorili igraonice, sportske terene, poslastičarnice gde bi kolači i sladoledi bili besplatni za svu decu.

– napravili bismo igralište za svaku ulicu posebno.

– u školu bismo išli stalno pre podne, da bismo imali više vremena za druženje i igranje.

Ovo su neke sitnice koje bih ja promenila. Ako budete glasali za mene usvojićemo i vaše predloge u koriste sve dece.

Vaša buduća gradonačelnica Bojana Brekić".

Daljinac

(Telegraf.rs/ Izvor: ozon.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA