≫ 

Kiša nije ništa u odnosu na ono što nas čeka za par dana: Posle pljuskova stiže sneg! Spremite šalove, kape i džempere! (FOTO)

Hladno vreme potrajaće do četvrtka uz kišu u nižim predelima i sneg u brdsko-planinskim oblastima

  • 3

Posle prijatno toplog vikenda, u ponedeljak stižu kiša i sneg! Prestanak padavina i manje otopljenje, po prognozama meteorologa, očekuje se od četvrtka.

Nevreme jurca ka Srbiji: Maglu smenjuju olujni, kišni oblaci, a ostaće i narednih dana. Evo kada počinju padavine po satima (FOTO)

Danas i sutra, kako kažu u "Meteosu", smenjivaće se oblaci i sunce, ponegde će biti i sumaglice, ali će u celoj zemlji preovlađivati uglavnom suvo sa najvišom dnevnom temperaturom od 11 do 17 stepeni. Već od ponedeljka očekuje se zahlađenje, a od snega će se zabeleti i niže planine!

- U nedelju po podne naoblačenje sa kišom stiže iz dva pravca - najavljuju iz "Meteosa".

Jedno naoblačenje zahvatiće sever, a drugo jugozapad Srbije, pa će tokom noći kiše biti u celoj zemlji. U ponedeljak će se, takođe, nad našim područjem još "sudariti" topla i hladna vazdušna masa, a ovaj ciklon će doneti obilnije padavine i pad temperature.

Već krajem dana, na planinama iznad 600 metara nadmorske visine, kiša će preći u sneg, a utorak će biti najhladniji dan sledeće sedmice sa najvišom dnevnom temperaturom do sedam stepeni.

Hladno vreme, potrajaće do četvrtka uz kišu u nižim predelima i sneg u brdsko-planinskim oblastima. Od petka dva do četiri stepena toplije, bez padavina, ali su mogući slabi prizemni mrazevi.

Satelitska slika izgleda ovako: 

Foto:Printskrin/RHMZ

BEOGRAD 

U Beogradu će sutra biti umereno do potpuno oblačno i vetrovito, povremeno sa kišom. Pre podne duvaće umeren i jak jugoistocni vetar, posle podne u skretanju na slab i umeren severozapadni.  U ponedeljak, utorak, sredu i četvrtak padaće kiša.

Printskrin: accuweather.com

NOVI SAD 

U Novom Sadu se očekuje pretežno oblačno vreme, ali pad temperature i zahlađenje desiće se već u utorak. U sredu će biti mestimično sunčano, a u četvrtak pretežno oblačno.

Printskrin: accuweather.com

KRAGUJEVAC 

U Kragujevcu se očekuje pretežno kišovito vreme. U ponedeljak je najavljena oluja sa grmljavinom, a pad temperature se očekuje u utorak. U sredu je moguća kiša, a sneg je moguć već u četvrtak.

Printskrin: accuweather.com

SUBOTICA 

Subotičane očekuje hladno vreme, ali pad temperature desiće se u utorak. Kiša se očekuje u ponedeljak i utorak, ali već u sredu će biti sunčano vreme.

Printskrin: accuweather.com

ČAČAK

U Čačku se u ponedeljak i utorak očekuje oluja sa grmljavinom, a već u sredu će doći do pada temperature. U sredu susnežica, u četvrtak je moguć sneg.

Printskrin: accuweather.com

VALJEVO 

U Valjevu se u ponedeljak i utorak očekuje pljusak sa grmljavinom, a u sredu i četvrtak će pasti kiša.

Printskrin: accuweather.com

NIŠ

Nišlije početkom nedelje očekuje pretežno oblačno vreme vreme, ali pad temperature i zahlađenje desiće se u sredu. Sneg je moguć u četvrtak.

Printskrin: accuweather.com

KOPAONIK

Na Kopaoniku će u ponedeljak pasti kiša, a sneg i vejavica očekuju se u utorak, sredu i četvrtak.

Printskrin: accuweather.com

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA