6.000 Novosađana pustilo 3.000 lampiona: Iza ove akcije krije se priča o novogodišnoj radosti, željama i osmesima za najmlađe (FOTO)

Fondacija "Osmeh na dar” do sada je organizovala 11 novogodišnjih akcija s ciljem da pomogne socijalno ugroženu i bolesnu decu

  • 0

Prva studentska humanitarna fondacija "Osmeh na dar" je uspešno započela svoju 12. novogodišnju akciju Osmehovim festivalom lampiona koji je po drugi put održan u Novom Sadu.

Novosađani opet u strahu: Vepar šeta ulicama grada, policija u poteri za životinjom

Na Keju žrtava racije u subotu uveče se okupilo više od 6.000 Novosađana koji su došli da isprate drugi Osmehov festival lampiona i učestvuju u humanoj misiji, saopštila je Fondacija.

Nebo iznad Novog Sada je bilo preplavljeno željama i osmesima kako bi se prikupilo što više sredstava i pomoglo Odeljenju za prevremeno rođenu decu u Novom Sadu u kupovini pulsnog oksimetra, kao i obezbeđivanju što većih sredstava za pravljenje novogodišnjih paketića za ugroženu decu širom Srbije.

Foto: osmehnadar.org

U veseloj i nasmejanoj atmosferi, za nešto više od tri sata ukupno je pušteno više 3.000 lampiona i zamišljeno isto toliko želja.

- Sama ideja da se pomogne u pravljenju paketića za ugroženu decu je zaista lepa, a posebno nas raduje što se ove godine pomaže i Odeljenju za prevremeno rođenu decu u našem gradu. Najmanje što smo mi mogli da uradimo je da zamislimo želju i pustimo lampion. Bili smo i prošle godine ovde, zaista prelepa i vesela manifestacija - rekla je Dijana Stanišić.

Foto: osmehnadar.org

O uspehu ovogodišnjeg festivala pored pozitivne reakcije Novosađana govore i organizatori.

- Ovo je izuzetna prilika koja pokazuje da je Novosađanima stalo da pomognu ugrožene mališane širom zemlje. Pre dva dana smo obeležili dan prevremeno rođenih beba simboličnim puštanjem ljubičastog lampiona, a evo danas smo na nebu pustili još 3.000 lampiona kako bismo pomogli ne samo ugroženoj deci nego i institucijama koje trebaju našu pomoć, a što Fondacija već praktikuje poslednjih godina. Jako smo zadovoljni ovogodišnjim festivalom, već sad možemo da kažemo da smo naš primarni cilj ispunili i sigurni smo da festival lampiona postaje tradicionalna manifestacija u Novom Sadu - istakla je Sandra Bulut, aktivista fondacije "Osmeh na dar".

Foto: osmehnadar.org

Fondacija "Osmeh na dar” do sada je organizovala 11 novogodišnjih akcija s ciljem da pomogne socijalno ugroženu i bolesnu decu.

Svoju misiju širenja osmeha započeli su studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu još 2006. godine, kako bi pomogli deci na Kosovu i Metohiji, ali ubrzo akcije su se proširile na celu teritoriju Srbije.

Foto: osmehnadar.org

Fondacija je godinama unazad pomogla brojnim pojedincima u borbi za zdravlje (aktiviranjem SMS brojeva, organizovanjem humanitarnih manifestacija), porodicama (donacije u hrani, odeći, obući, beloj tehnici), obrazovnim institucijama (donacije kompjutera, školskih tabli, nastavnog materijala, knjiga) i mnogim drugima kojima je pomoć bila potrebna.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA