≫ 

Roditelji iz pakla u Tiršovoj osudili bebu na smrt: Odbili da dete primi transfuziju, razlog je neverovatan, cela Srbija je u šoku!

Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu je protiv roditelja podnelo krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivično delo kršenja porodičnih obaveza

Jehovini svedoci iz Požarevca odbili su da njihova beba stara tri dana primi tuđu krv, iako su im lekari rekli da dete hitno mora na operaciju i da je tokom nje transfuzija neophodna. Nakon što su potpisali izjavu da odbijaju krv, privremeno im je od strane Centra za socijalni rad u Požarevcu oduzeo starateljstvo i dao Dečjoj klinici u Tiršovoj da obavi hitnu operaciju.

Jehovini svedoci neće biti zabranjeni u Srbiji: U Rusiji su protivzakoniti, a kod nas neometano funkcionišu

Kršenje porodičnih obaveza

Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu je protiv roditelja podnelo krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivično delo kršenja porodičnih obaveza.

- Kada se beba oporavi, roditelji će biti pozvani u tužilaštvo na saslušanje. Posle prikupljanja svih dokaza biće procenjeno da li će biti procesuirani - kaže naš izvor.

Drama se odigrala 13. novembra u Dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu kada su roditelji odbili da njihovo dete u toku operacije primi tuđu krv!

- Doktorka je obavestila policijsku stanicu Savski venac da se na odeljenju intenzivne nege nalazi beba stara tri dana, kojoj je potrebna hitna hirurška intervencija i da je neophodno da u toku operacije primi krv. Problem je nastao kada su otac i majka odbili da potpišu saglasnost, navodeći da su pripadnici verske grupe Jehovini svedoci - navodi izvor i dodaje da je zbog toga morala da interveniše policija.

Foto: Pixabay

- Otac D. G. (35) iz Požarevca pozvan je u policijisku stanicu Savski venac. Međutim, on je hladnokrvno rekao da ni po koju cenu neće potpisati saglasnost da se njegovom detetu da tuđa krv. Policija je razgovarala i sa majkom A. G., koja se takođe izjasnila da se protivi da njeno dete dobije krv.

- Obavešten je Centar za socijalni rad u Požarevcu i traženo je da preduzme hitne mere, jer je dete bilo životno ugroženo. Posle konsultacija, stručnjaci Centra za socijalni rad u Požarevcu rekli su da će dati saglasnost za transfuziju krvi onog trenutka kada lekari saopšte da je dete životno ugroženo zbog grubog zanemarivanja - prepričava sagovornik dramu.

- Sutradan je pravna služba Dečje klinike u Tiršovoj zvanično poslala izveštaj Centru za socijalni rad u Požarevcu i navela da su otac i majka pripadnici Jehovinih svedoka i da se protive da njihovo dete primi tuđu krv! Njima je na osnovu toga privremeno ukinuto starateljstvo i data je saglasnost da bolnica nastavi lečenje bebe - kaže izvor.

Daljinac

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • a

    27. novembar 2017 | 10:40

    Zalosno ko danas ima privilegiju da bude roditelj 😡

  • Zis

    27. novembar 2017 | 10:48

    Sve te sekte treba zabraniti nisu ludi Rusi sto ih zabranjuju !!!

  • Jeretik

    27. novembar 2017 | 10:25

    Klasican primer antagonizma verskog i civilizacijskog , i logicno je da praznoverju treba oduzeti pravo odlucivanja . To treba ugraditi u zakon da se ne gubi dragoceno vreme .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA