≫ 

Ništa lepše danas nećete čuti: Gimnazijalci zapevali čuvenu "Bohemian Rhapsody". Ko se ne naježi, nek gleda ponovo (VIDEO)

Spektakularno horsko izvođenje na danu škole "Stevan Sremac"

  • 1

Hor Prve niške gimnazije "Stevan Sremac" izveo je pesmu "Bohemian Rhapsody" na priredbi povodom Dana škole. Oduševili su sve prisutne, koji su zajedno sa njima pevali stihove ove kultne numere.

Pesma grupe Queen "Bohemian Rhapsody" svojevremno je bila vremenski najduža pesma koja se našla na prvom mestu Britanske top liste.

Misterija koja i dan danas muči fanove jeste pravo značenje ove neuobičajene rok pesme.

Nećete zaboraviti snimak na kom 65.000 ljudi peva Bohemian Rhapsody uglas na koncertu Green Day-a (VIDEO)

Fredi Merkuri je bio veliki ljubitelj opere, pa je tokom pisanja teksta ubacio i neke horske delove kakvi se češće mogu čuti u operi nego na nekom rok koncertu.

Upotrebio je i reči za koje niko nije bio siguran šta tačno znače ili zašto se nalaze u pesmi. Fredi nikada nije otkrio pravo značenje ove pesme, a i preživeli članovi benda nisu davali neke određene odgovore.

Pesme počinje kao balada. Priča je takva da je glavnog lika devojka ostavila zbog drugog muškarca. Zbog ljubomore ubija tog muškarca i nije baš svestan šta je uradio.

Foto: Printskrin/Youtube

Zna da će zbog toga možda platiti i glavom, pa odlazi  do majke kako bi joj objasnio šta je uradio i kako bi se oprostio od nje.

U drugom delu (deo sa operom), njegova bivša devojka dolazi sa bandom koja želi da osveti svog prijatelja. Premišljaju se šta da rade sa njim, da li da ga puste ili ubiju.

Glavnom liku pesme je dosadilo da čeka i da moli za svoj život. Tu počinje najbrži deo pesme. Uzima pištolj i ubija članove bande, ali ne i devojku.

Foto: Guliver/Keystone/Getty Images

Svestan je da je ubio ljude, da je izgubio devojku i da više nikada neće videti svoju majku.

Ovo tumačenje nikada nije potvrđeno, ali sada kada znate jednu teoriju verovatno nećete slušati pesmu istim ušima.

Pogledajte kako je hor Prve niške gimnazije izveo pesmu Bohemian Rhapsody:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    29. novembar 2017 | 10:35

    Svaka cast, deco!! Ma mi imamo pokolenja za pamcenje a i ima nas ko naslediti!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA