Da li je moguće studirati kada ste ozbiljan sportista? (VIDEO)

Predstavili su se koledži na kojima su studirali Džon Izner, R.E.M, Džeki Džojner Kersi i mnogi košarkaši i igrači američkog fudbala

  • 1

Mladi Beograđani imali su priliku da se bolje upoznaju sa šansama i mogućnostima studiranja u SAD na četvrtom Danu američkih koledža. Tada je u Domu omladine predstavljeno više od 50 američkih obrazovnih institucija. Mladi koji žele da studiraju u Americi imali su priliku da čuju tuđa iskustva o tome kako izgledaju radni dani, ispiti, obaveze pre ispita, ali i generalno život u toj zemlji.

Veliki uspeh violiniste iz Pančeva: Izabran je za profesora na prestižnom muzičkom koledžu u Bostonu! (VIDEO)

- Došla sam da nađem neki koledž koji će me malo više zainteresovati da ga prostudiram. Meni je za ovo još rano, pošto sam tek treća godina, ali prvenstveno tražim sportsku stipendiju, da probam preko odbojke. Oni će me obavestiti... Dosta je informativno - rekla je Nij eto baš da ja hoću d aidem zato što je bokje u Americi, isto je, ja mislim, što se tiče ranga koledža, mogu ja da ostanem u Srbiji, al' ja više idem zbog toga što tamo imam mogućnost da treniram odbojku i da studiram, što ovde ne postoji, ako niste profesionalac. A ja znam da ne mogu da budem profesionalac u odbojci, onda što ne bih pokušala tamo? Tako da nije tamo bolje ne znam ni ja koliko - rekla nam je jedna Beograđanka.

- Treniram tenis više od 15 godina i želeo sam da kombinujem taj trud koji sam uložio i školu. A ako već imam tu mogućnost mislim da će mi lakše biti da se zaposlim u inostranstvu sa nekim američkim fakultetom nego sa srpskim - kaže još jedan zainteresovani srednjoškolac.

Prema rečima jednog Beograđanina, on već zna kako će izgledati studiranje u Srbiji, isto kao srednja škola i isto kao osnovna.

Foto: Telegraf

- Ne što se tiče težine nego taj princip sedenja u klupi, slušanja i dosađivanja, tamo ima mnogo više prostora za napredovanje - smatra budući student.

Između ostalih, predstavili su se Penn state (koledž koji su pohađali i Pol Berg, dobitnik Nobelove nagrade za hemiju, Margaret Karlson, novinarka i prva žena kolumnistkinja magazina Time, Donald P. Belisario, TV producent), UCLA (studentkinja bila i Florens Grifit Džojner, atletičarka, Artur Eš, teniser, Redži Miler, košarkaš, Džeki Džojner Kersi, atletičarka), University of Georgia (Dominik Vilkins, košarkaš Atlanta Hoksa, Džon Izner, teniser, ceo bend R.E.M.), Kenyon college, University of Maryland i mnogi drugi.

Pogledajte ceo prilog reporterke Telegrafa Jovane Milivojević:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA