≫ 

SERGEJEVA SKANDALOZNA PORUKA: Traži smrtnu kaznu za sve koji koče na žuto svetlo, a bezbroj puta hvatan da vozi na crveno

Glumac Sergej Trifunović, koji je nakupio, zahvaljujući svojoj vožnji, dvadesetak prekršajnih prijava ironično pozvao na uvođenje smrtne kazne za sve koji koče na žuto svetlo

  • 64

Glumac Sergej Trifunović objavio je juče na Tviteru status koji je mnoge, u najmanju ruku, šokirao. Glumac je, naime, prozvao vozače koji, kako je naveo, koče u mestu na žuto. I to ne prozvao, već za njih, ironično, zatražio - smrtnu kaznu. Možda to i ne bi bilo toliko strašno da Trifunović i sam ne važi za jednog od najbahatijih vozača među javnim ličnostima, i da svako malo ne zaradi neku kaznu zbog saobraćajnog prekršaja

Trifunović  je nakupio, zahvaljujući svojoj vožnji, do sada 8koliko je poznato) dvadesetak prekršajnih prijava, a imao je i naloge za privođenje upravo zbog bahate vožnje.

Foto: Telegraf

Najteža prijava bila je zbog toga što nije hteo da da podatke o tome ko je vozio njegov automobil u Beogradu u junu 2015. godine. Pošto u roku od osam dana taj podatak nije dostavio sudu, sud je izdao naredbu da ga policija privede. Policiji je prećutao ko je bio za volanom njegovog četvorotoškaša u oktobru prošle godine. Kamera je uhvatila kako je nepoznati vozač u njegovom vozilu učinio prekršaj i u decembru 2015. godine, ali on se nije odazvao na poziv policije da kaže ko je to bio. Za svako delo mu preti kazna od 15.000 do 30.000 dinara.

Sergej Trifunović brutalno odgovara Hrvatima koji mu prete: Ako želiš da me ubiješ, dođi u Beograd! I udruži se s nekim četnikom

KRŠENJE SAOBRAĆAJNIH PROPISA

Osim toga, morao je i da plati 7.500 dinara za kršenje saobraćajnih propisa, a pretila mu je i zabrana vožnje na tri meseca. Uz to je zaradio i pet kaznenih poena.

Prekršajni sud u Novom Sadu zamolio je kolege iz Beograda da po zamolnici saslušaju Trifunovića zbog prekršaja iz novembra prošle godine. Zamolnica za saslušanje stigla je u Prekršajni sud u Beogradu iz Subotice, ali zbog prekršaja od 26. novembra prošle godine.

Foto: MUP Srbije

Ipak, Trifunović je platio 60.000 dinara za čak šest prekršaja iz 2014. Platio je i kazne iz decembra 2014, kada je za tri prekršaja u sudsku kasu uplatio 19.000 dinara. Tada je dobio i 10 kaznenih poena i zabranu upravljanja vozilom mesec dana.

ČETIRI PROLASKA KROZ CRVENO

Trifunoviću je u toku suđenje zbog neplaćanja doprinosa, a tu prijavu je dobio u aprilu 2014. godine.

Kamere emisije televizije Pink, tačnije emisije "Paparaco potera" uhvatile supre nekoliko godina glumca kada je prošao četiri puta zaredom kroz crveno svetlo. Srećom, vožnja poznatog glumca prošla je ovog puta bez fatalnih posledica.

Foto: Telegraf

ZATVOR, KAZNENI POENI, ZABRANA

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost u saobraćaju, kaže da je u slučaju prolaska kroz crveno svetlo MUP obavezan da pokrene prekršajni postupak:

- Ukoliko neko prođe dva ili više puta kroz crveno svetlo, pod uslovom da između ta dva prolaska nije prošlo više od 10 minuta, takav postupak tretira se kao nasilnička vožnja. Obavezne kaznene mere su zatvor od 30 do 60 dana, 15 kaznenih poena i zabrana upravljanja vozilom od devet meseci do godinu dana. Mi u ovom slučaju nećemo podnositi prijavu jer niko nije stradao u njegovom prekršajnom postupku, ali to može i mora da učini MUP Srbije. Onda je sud dužan da uradi svoj posao i kazni prekršioca po zakonu - kaže prvi čovek Komiteta za bezbednost.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Trifunovića je zaustavila saobraćajna patrola u Karađorđevoj ulici, tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju. Protiv glumca podneta je prijava zbog vožnje pod zabranom. Utvrđeno je da je Trifunović vozio automobil uprkos aktuelnoj tromesečnoj zabrani upravljanja. Protiv Trifunovića je tada podneta nova prijava (zbog vožnje pod zabranom).

PROLAZAK KROZ ŽUTO

Okanović podseća da se odredba Zakona o bezebednosti saobraćaja na putevima koja reguliše prolazak kroz žuto svetlo na semaforu nije promenila donošenjem novog zakona 2009. godine.

- Novi zakon reguliše prolazak na žuto u članu 142, u rečenici "žuto svetlo označava zabranjen prolaz, osim u slučaju kada se vozilo ne može bezbedno zaustaviti ispred navedenog znaka", što se u suštini ne razlikuje od odredbe iz starog zakona - objašnjava on.

Foto: Milena Đorđević

- Izuzetak kada je dozvoljen prolazak podrazumeva da se vozilo u trenutku kada se uključi znak žutog svetla na semaforu nalazi na takvom rastojanju od pomenutog znaka da s obzirom na brzinu kretanja, vozač ne može da ga zaustavi bez naglog usporenja, tzv. forsiranog kočenja - navode iz Uprave saobraćajne policije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuki

    2. decembar 2017 | 14:51

    Razočaran i depresivan čovek, treba mu pomoći..

  • Gagi

    2. decembar 2017 | 15:38

    Ovaj propali glumac je totalno prolupao. Omatoreo, nema porodicu, zato se bavi stvarima koje ga se ne tiču.

  • singidunum

    2. decembar 2017 | 13:47

    Slab mu rejting , pa privlači pažnju ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA