Vukovi sišli u sela na Goliji: Kolju stoku, a domaćini nemoćni jer su ove životinje ZAKONOM ZAŠTIĆENE

Iz veterinarske službe upozoravaju sve stočare u golijskim selima da povedu računa o svojim stadima, jer je vrlo moguće da vukovi napadnu ponovo

  • 11

Sa prvim snegom u sela na Goliji spustili su se vukovi sejući strah i koljući stoku.

Liman je dobio novog, opasnog stanovnika: Novosađani, čuvajte se! Divlji vepar nije jedina opasnost na ulicama (FOTO)

Naime, u domaćinstvu Nenada Dragojlovića u selu Koritnik vukovi su došli do pred samu kuću i zaklali jednu ovcu, dok je druga ranjena, rekao je za Glas zapadne Srbije veterinar Mikan Vasiljević koji je došao da pokuša da spasi ranjenu ovcu. U porodci Dragojlović su zaprepašćeni da su vukovi napali usred dana.

Prema rečima domaćina Nenada, dva vuka su oko 10.30 napali ovce koje su bile u ogradi uz samu kuću.

- Nismo mogli da ih odbranimo, a da pucamo ne smemo jer su vukovi zakonom zaštićeni - kaže on.

Dragojlović ističe da ovo nije prvi put da im vukovi napadaju stado, prošle godine su su im odneli pet jagnjadi, a prvom komšiji troje.

Foto: Pixabay

Nenad kaže da ima 38 ovaca i da strepi šta će sa njima biti jer su toliko uplašene da kad im priđe da donese hranu beže i skaču kao da ga prvi put vide.

- Meni je uzgoj ovaca jedini izvor prihoda od toga školujem troje dece, ako se ovako nastavi ne znam šta ću da radim. Vukovi su zakonom zaštićeni, ruke su nam vezane - kaže on.

Dragojlović je, kaže, obavestio nadležnu inspekciju u opštini Ivanjica i veterinarsku službu koji su brzo izašli na teren.

Iz veterinarske službe upozoravaju sve stočare u golijskim selima da povedu računa o svojim stadima, jer je vrlo moguće da vukovi napadnu ponovo.

Inače, ovo je drugi napad vukova na ovce, jer su pre dva dana u neposrednoj blizini Dragojlovića, u susednom domaćinstvu, vukovi već pričinili štetu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada Ns

    2. decembar 2017 | 20:19

    Samo se ti stari dobro naoruzaj... Ovde drzave odavno nema... A decu hraniti treba...

  • Istina

    2. decembar 2017 | 20:17

    Pa neka plati štetu onaj ko štiti.

  • Suza

    2. decembar 2017 | 20:17

    ZA SVAKU OVCU, JAGNJE, TABAK I TUŽI DRŽAVU. VUKOVI SU POD ZAŠTITOM DRŽAVE, PA NEKA DRŽAVA PLATI. LOVCI POGOTOVO STRANCI DEBELO PLACAJU LOV. NECE VALJDA SELJAK HRANITI VUKOVE ILI MEDVEDE?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA