3

Rekonstruišu grejanje usred grejne sezone: Hladni radijatori u domu zdravlja gde borave deca i trudnice (FOTO)

Problemi sa rekonstrukcijom grejanja u starom delu ovog doma zdravlja datiraju još od prošle godine

Pacijenti koji dolaze na preglede u stari objekat Doma zdravlja "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu borave u hladnim prostorijama jer se usred grejne sezone rekonstruiše grejna mreža.

Otac pacijenta se sukobio s doktorkom Domu zdravlja: Mom sinu je bilo zaista loše, a izbacilo me je obezbeđenje (FOTO)

U njemu se pruža zdravstvena zaštita najranjivijim grupacijama stanovništva: deci predškolskog uzrasta, deci sa poteškoćama, trudnicama, kao i starijim sugrađanima.

Radi se o dispanzerima opšte prakse i pedijatrije u jednom od tri najveća objekta doma zdravlja u Novom Sadu. Iako je ugovorom planirano da radovi budu gotovi do početka grejne sezone - 15. oktobra, to se nije dogodilo zbog propusta u radovima.

Radove je usporila i pojava podzemnih voda u delovima zgrade.

Problemi sa rekonstrukcijom grejanja u starom delu ovog doma zdravlja datiraju još od prošle godine, kada je ta zdravstvena ustanova odustala od radova upravo zbog početka grejne sezone i nemogućnosti da se prenese i na vreme utroši novac iz budžeta Grada.

- Objekat je priključen na gradsku mrežu daljinskog grejanja, a kako je grejna sezona u ovom trenutku u toku, naručilac ne može da vrši radove na rekonstrukciji instalacija centralnog grejanja u zdravstvenom objektu jer bi nemogućnost zagrevanja objekta u narednim mesecima prouzrokovalo velike teškoće u radu naručioca - zaključeno je u Odluci o obustavljanju postupka javne nabavke male vrednosti.

Foto: 021.rs

U odluci se dodaje da je objekat doma zdravlja u Zmaj Ognjena Vuka, koji godišnje ima poseta koliko Novi Sad ima stanovnika (oko 350.000), "od izuzetnog značaja zato što se u njemu pruža zdravstvena zaštita najranjivijim grupacijama stanovništva: deci predškolskog uzrasta, deci sa poteškoćama, trudnicama, kao i starijim sugrađanima".

Da se radovi, nažalost, mogu vršiti u toku grejne sezone, pokazuje praksa ove godine, kad su radovi vredni 2,4 miliona dinara počeli na vreme, pa se odužili, na štetu pacijenata i zaposlenih u ovoj ustanovi. Pojedinci su se požalili da je u domu zdravlja jako hladno, te da je "obesmišljena funkcija ustanove za lečenje u kojoj se građani dodatno razbole".

Foto: 021.rs

U domu zdravlja su očekivali su da će radovi biti gotovi na vreme, pa da rad ustanove neće biti ugrožen.

- Dom zdravlja je doneo odluku da se Senzorna soba cela demontira, budući da je u pitanju osetljiva oprema, te zbog toga izvođač i nije mogao da izvede radove u svemu po propisima. Takođe, kako je u objektu došlo do pojave podzemnih voda, jedan deo radova nije bilo moguće izvesti bezbedno i kvalitetno.

- Zbog navedenog je izvođaču radova naloženo da uočene nedostatke otkloni kada naručilac isprazni Senzornu sobu i isuši prostorije u kojima se pojavila podzemna voda, odnosno kada se steknu uslovi za otpočinjanje radova na otklanjanju nedostataka - navode u ustanovi.

Foto: 021.rs

Očekuje se, smatraju u ustanovi, da će radovi uskoro biti gotovi i grejanje uspostavljeno u celom objektu. U većem delu objekta, kažu u ustanovi, već ima grejanja.

Daljinac

(Telegraf.rs/021.rs)

Tagovi: Bolnica, Deca, Dom zdravlja, Grejanje, Hladno, Lečenje, Novi Sad, Pacijenti, Popravka, Rekonstrukcija, Trudnice

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (3)
Poređaj komentare:
 • B
  BASA

  Nista novo kod nas !

 • D
  Dany 5

  I radnike i sefa menjati odmah kad im je bilo kratko leto a da imaju imalo mozga sami bi dali otkaze

 • D
  Dragoslav.

  Gde su bili do sad cele godine. Jadna srbijo.

O njihovim grobovima niko godinama nije brinuo, nemaju porodicu ni naslednike, a bili su najpoznatiji i najuticajniji u Srbiji (FOTO)

Za svakog vozača ključne su ove 4 stvari: Stefanović na besplatnoj obuci (FOTO)

Novih 7 državnih preduzeća gradiće jeftine stanove širom Srbije

On je zver u krevetu i baš zato niko sa njim ne sme da spava: Koleginica je legla pored njega, a mi smo ih snimali cele noći (FOTO) (VIDEO)

Hrvat se zaljubio u Srpkinju i sad žele da žive zajedno: Pitali su ljude u kojoj zemlji bi trebalo da započnu novi život

Velike promene u sudstvu: Ako se stranke dogovore, nema sudskih taksi

Goran iz Kosjerića ima dva ispita do diplome, ali "papir" neće dobiti, jer je samo jedan ipit polagao čak 19 puta i - pao

"Dobro jutro, lepotice": Doktor Batak izuo patiku u gradskoj skupštini i podigao nogu na stolicu, pa glasao protiv svoje stranke

Miholjsko leto posustaje, danas se prišunjava hladna i nezgodna jesen: Oblačno sa jakim vetrom, ponegde kišovito

Vlada Srbije ima novi moderni sajt

Mladen (15) je žrtva vršnjačkog nasilja: On je svoju tužnu priču preneo na scenu i sada je najbolji mladi glumac u regionu (FOTO)

Najstrašnija reč koja može da se nađe na kolima Hitne pomoći

NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za sredu, 14. novembar 2018. godine

Nikad viđena Arkanova fotografija: Vojin Ražnatović podelio porodičnu uspomenu ispred manastira Ostrog (FOTO)

Kriminalistička policija dobila 322 vozila: Dobra oprema i tehnika ključna za rešavanje nasloženijih krivičnih dela (VIDEO)

U toku je prijavljivanje za predavanje: Šta sve morate da znate o arhiviranju, elektronskim dokumentima i digitalizaciji arhive

Reakcija ministra Trivana na proteste zbog malih hidroelektrana: "Za Staru planinu imate 63 zahteva, pa to nije normalno"

Po baku (87) u vranjskoj bolnici niko od šestoro dece nije došao, a rok za čekanje je istekao: Kakva sudbina je sad čeka?

"Pitate se ko je ubio Olivera Ivanovića, a zašto niste oduzeli licencu doktoru smrti?": Teške reči majke Ognjena (8) koji je preminuo zbog sepse

Šta misli Branislav Princip o motivu svog pretka Gavrila i posledicama? Kako je dogovorio susret u Sarajevu sa potomkom Franca Ferdinanda?

Oglasio se Dom zdravlja u Pećincima nakon smrti Bojana (15): Komisija utvrdila da je bio "samo jedan poziv", a šta se desilo u presudnih "samo 14 minuta"?

Nema više bahate vožnje i neplaćanja putarine na naplatnim rampama: Na auto-putu od Beograda do Niša postavlja se 56 kamera

Predstava "Srpska Ramonda" dirnula srca Srba u Americi: Prepuna sala ustala je na noge i zapevala "Tamo daleko", tekle i suze (VIDEO)

Hladno jutro smenjuje topao dan: Tokom večeri naoblačenje donosi pad temperature

Narodni heroj sa Stare planine nam je ispričao pretužnu priču grcajući u suzama! Sprečili su me da upalim sveću svom udavljenom detetu

Novosađani su počeli da lete na metlama: Omiljeni sport Harija Potera igraju i "nečarobnjaci" u Srbiji, imamo i ligu kvidiča (FOTO) (VIDEO)

NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za utorak, 13. novembar 2018. godine

Na "ukletoj raskrsnici" se non-stop dešavaju saobraćajke koje odnose živote: Postoje 3 rešenja za najrizičnije mesto kod Kikinde (FOTO)

Vapaj majke male Nađe podržale su hiljade ljudi, ali joj se na protestu prodružila samo jedna osoba - njena drugarica

Preselila sam se na Maltu, mesečno zaradim platu za kojima Srbima treba 6 meseci: Budim se umorna i utrnula, ali nikad se neću vratiti

Težak kiks Bogoljuba Karića: Natalija Ramonda je bila švajcarska bolničarka koja je stradaloj srpskoj vojsci mnogo pomagala!? (FOTO)

Komentar jagodinskog intelektualca o rušenju zgrade Kulturnog centra: Ako tako nastavimo, uskoro nećemo imati ništa starije od 20 godina (FOTO) (VIDEO)

Srpsko i nemačko tužilaštvo nastavljaju udruženu borbu protiv međunarodnog kriminala: Zagorka Dolovac u poseti tužilaštvima Nemačke

"Ne okreći glavu" - ceo grad na nogama zbog dilera, hoće da očiste ulice od droge: Ujedinila ih je smrt Sofije (15) koju je ubio kobni ekstazi

Najlepša srpska kuća, tu su snimani "Koreni": Stara je 134 godine i krije priče koje se podudaraju sa porodicom Aćima Katića (FOTO)

Majka preminule male Nađe objasnila zašto je objavila status o Darku Laziću i lekarima koji je podelio Srbiju: Najavila je i protest ispred bolnice

Prvo se čuo pucanj, a onda dečji plač: Devojčicu (1) koju je lovac ranio iz puške spasila sreća i samo jedan predmet

Umalo tragedija na srpskoj svadbi: Hteo da pogodi jabuku pa ranio troje ljudi, među kojima je i dete (3)

Danas je Sveti kralj Milutin, najveći srpski ktitor i zadužbinar: Ako želite mir i spokoj, izgovorite ove moćne reči! (FOTO)

Svaki pedalj ovog zdanja budi najtužnija osećanja i seća na veliku tragediju: Posetili smo muzej "21. oktobar" u Kragujevcu (FOTO)

Još jedan lep i sunčan dan pred nama: Samo će u jednom delu zemlje biti potrebne deblje jakne

Mobilnom aplikacijom protiv kriminala: Građani Srbije će dojavama o tuđim prljavim poslovima moći da zarade 1.000 dolara