Rekonstruišu grejanje usred grejne sezone: Hladni radijatori u domu zdravlja gde borave deca i trudnice (FOTO)

Problemi sa rekonstrukcijom grejanja u starom delu ovog doma zdravlja datiraju još od prošle godine

  • 3

Pacijenti koji dolaze na preglede u stari objekat Doma zdravlja "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu borave u hladnim prostorijama jer se usred grejne sezone rekonstruiše grejna mreža.

Otac pacijenta se sukobio s doktorkom Domu zdravlja: Mom sinu je bilo zaista loše, a izbacilo me je obezbeđenje (FOTO)

U njemu se pruža zdravstvena zaštita najranjivijim grupacijama stanovništva: deci predškolskog uzrasta, deci sa poteškoćama, trudnicama, kao i starijim sugrađanima.

Radi se o dispanzerima opšte prakse i pedijatrije u jednom od tri najveća objekta doma zdravlja u Novom Sadu. Iako je ugovorom planirano da radovi budu gotovi do početka grejne sezone - 15. oktobra, to se nije dogodilo zbog propusta u radovima.

Radove je usporila i pojava podzemnih voda u delovima zgrade.

Problemi sa rekonstrukcijom grejanja u starom delu ovog doma zdravlja datiraju još od prošle godine, kada je ta zdravstvena ustanova odustala od radova upravo zbog početka grejne sezone i nemogućnosti da se prenese i na vreme utroši novac iz budžeta Grada.

- Objekat je priključen na gradsku mrežu daljinskog grejanja, a kako je grejna sezona u ovom trenutku u toku, naručilac ne može da vrši radove na rekonstrukciji instalacija centralnog grejanja u zdravstvenom objektu jer bi nemogućnost zagrevanja objekta u narednim mesecima prouzrokovalo velike teškoće u radu naručioca - zaključeno je u Odluci o obustavljanju postupka javne nabavke male vrednosti.

Foto: 021.rs

U odluci se dodaje da je objekat doma zdravlja u Zmaj Ognjena Vuka, koji godišnje ima poseta koliko Novi Sad ima stanovnika (oko 350.000), "od izuzetnog značaja zato što se u njemu pruža zdravstvena zaštita najranjivijim grupacijama stanovništva: deci predškolskog uzrasta, deci sa poteškoćama, trudnicama, kao i starijim sugrađanima".

Da se radovi, nažalost, mogu vršiti u toku grejne sezone, pokazuje praksa ove godine, kad su radovi vredni 2,4 miliona dinara počeli na vreme, pa se odužili, na štetu pacijenata i zaposlenih u ovoj ustanovi. Pojedinci su se požalili da je u domu zdravlja jako hladno, te da je "obesmišljena funkcija ustanove za lečenje u kojoj se građani dodatno razbole".

Foto: 021.rs

U domu zdravlja su očekivali su da će radovi biti gotovi na vreme, pa da rad ustanove neće biti ugrožen.

- Dom zdravlja je doneo odluku da se Senzorna soba cela demontira, budući da je u pitanju osetljiva oprema, te zbog toga izvođač i nije mogao da izvede radove u svemu po propisima. Takođe, kako je u objektu došlo do pojave podzemnih voda, jedan deo radova nije bilo moguće izvesti bezbedno i kvalitetno.

- Zbog navedenog je izvođaču radova naloženo da uočene nedostatke otkloni kada naručilac isprazni Senzornu sobu i isuši prostorije u kojima se pojavila podzemna voda, odnosno kada se steknu uslovi za otpočinjanje radova na otklanjanju nedostataka - navode u ustanovi.

Foto: 021.rs

Očekuje se, smatraju u ustanovi, da će radovi uskoro biti gotovi i grejanje uspostavljeno u celom objektu. U većem delu objekta, kažu u ustanovi, već ima grejanja.

Daljinac

(Telegraf.rs/021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragoslav.

    4. decembar 2017 | 13:07

    Gde su bili do sad cele godine. Jadna srbijo.

  • BASA

    4. decembar 2017 | 15:29

    Nista novo kod nas !

  • Dany 5

    4. decembar 2017 | 14:33

    I radnike i sefa menjati odmah kad im je bilo kratko leto a da imaju imalo mozga sami bi dali otkaze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA