≫ 

KAD BRADONJE LOME RUKE: Beogradska BRADOMANIJA, brke snagatori i jareći šampioni (FOTO) (VIDEO)

Pod sloganom "Imam bradu najlepšu u gradu", proteklog vikenda je u "Dorćol platzu" održan treći festival brada uz bonus takmičenje u obaranju ruku. Ovo su pobednici po kategorijama, a među njima je i Beli Preletačević

  • 2

Muškarci sa bradom deluju moćno i jako, to je odlika pravog muškarca i ono što nemaju žene (mi bismo dodali bar većina žena) i što ih razlikuje. Poljubac s bradatim muškarcem mnogo prija, kaže devojka jednog od bradonja, jer "lepo golica". Bradati muškarci imaju više samopouzdanja, a deluju i zrelije, smatra još jedna pripadnica nežnijeg pola.

Mesecima je puštao kosu i bradu, a onda mu je "puk'o film": Ošišao se i obrijao, a pogledajte kako ovaj batica sada izgleda (VIDEO)

Pod sloganom "Imam bradu najlepšu u gradu", proteklog vikenda je u "Dorćol platzu" održan treći festival brada.

Foto: Promo

Tako smo mogli da saznamo da krajevi brade, ukoliko se ne održavaju, mogu da procvetaju baš kao kosa. Prema rečima jednog od bradonja, koji je sedeo udobno zavaljen u bricinu stolicu, svaki treći dan njegova brada zahteva održavanje i po tom pitanju kaže on više troši na bricu nego njegova žena na frizera. Kaže kad je bio mali odlučio je da pušta bradu.

- Jednog dana sam se probudio i odlučio da neću više da se brijem - kaže on. On se kao ponosni vlasnik duge, negovane brade kaže oseća kao da lebdi.

Foto: Promo

Brade, reklo je nekoliko bradonja, niko ne sme da dira, osim brice, a devojke i žene, možda samo u kasnim satima, jer je stvar "vrlo pipava".

Titulu "Najluđa brada" osvojio je Dragan Krstić, najdužu bradu ima Dušan Trajković 63 cm, kao i najduže brkove 44 cm, najbolji stajling brade imao je Željko Crnogorac, najbolji kostim Dimitrije Matijaš, najbolju "kocku" Ivan Milutinović, najbolja jareću bradu Aleksa Babović, najlepšu bradu Filip Ristić, dok je titulu Ponosna brada Srbije poneo Ljubiša Preletačević Beli.

Foto: Promo

Organizator ovog festivala, Karlo Zagorac, kaže da je svaki događaj koji ima veze sa bradom u vezi sa podizanjem svesti o raku prostate, od kog muškarci najčešće umiru.

Pogledajte video reporterke Telegrafa Tijane Gojković:

Osim parade brada, održano je i takmičenje u obaranju ruku. Ko je pobedio manje je bitno od činjenice da smo saznali neke finese ovog sporta. Od Nikole Markovića, vicešampiona Srbije saznali smo da pripreme obarača traju i po nekoliko meseci.

- Najbitniji segmenti su zglob i prsti, mnogi misle da to važi za biceps i rame i generalno se misli da je jak onaj ko ima veliku ruku, ali ovde to ne važi. Može čovek sa relativno tankim i nerazvijenim rukama da bude šampion, jači od gromade. Osim treninga na stolu, bitna je i teretana, jačanje bicepsa. Generalno što deblja šaka i što duži prsti teže je protivniku da ostvari prednost - objašnjava Marković.

Foto: Telegraf

Kako protivniku "uzeti" zglob, šta su supinacija i top-rol, pogledajte u video snimku:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zivojin

    5. decembar 2017 | 16:57

    Muškarac bez brade je kao žene bez kose.

  • Ivana519

    5. decembar 2017 | 16:11

    Karlo i ovaj put svaka cast! Da je vise ovakvih ljudi u ovom gradu gde bi nam kraj bio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA