Nikad bolji odnosi dve zemlje: Gradonačelnik Novog Sada ugostio ambasadora Mađarske (FOTO)

Nakon što im je gradonačelnik poželeo srdačnu dobrodošlicu, oni su izrazili veliko zadovoljstvo što su u prilici da predstave svoje usluge i da saznaju konkretne mogućnosti za ulaganje

  • 2

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je sa saradnicima u Gradskoj kući ambasadora Mađarske u Srbiji Nj.E. Atilu Pintera, kao i uspešne privrednike, predstavnike inostrane kompanije zainteresovane za investiranje u infrastrukturne projekte u Novom Sadu.

Pokrajina i osam gradova Vojvodine zajedno ka međunarodnoj promociji regije

Nakon što im je gradonačelnik poželeo srdačnu dobrodošlicu, oni su izrazili veliko zadovoljstvo što su u prilici da predstave svoje usluge i da saznaju konkretne mogućnosti za ulaganje. Na sastanku su razmatrane teme vezane za izgradnju regionalne deponije i prečistača otpadnih voda.

Gradonačelnik Miloš Vučević je naglasio da je odlično što postoje interesenti za ulaganje u Novi Sad i da će sve radnje u tom pravcu biti maksimalno transparentne i dostupne javnosti. Reč je o procesima odabira lokacije, pripreme projektno-tehničke dokumentacije i razmatranju modaliteta finansiranja ta dva, strateška projekta od velikog značaja za Grad i Pokrajinu.

Foto: novisad.rs

Konstatovana je obostrana želja za saradnjom, kao i to da će se uslovi za eventualnu realizaciju steći tek nakon preduzimanja mera i aktivnosti od strane Grada i drugih nadležnih državnih instanci u budućnosti, nakon čega će sve kompanije imati jednaku šansu za učešće u tim projektima velikih razmera.

Foto: novisad.rs

Ambasador i gradonačelnik su razmenili utiske o izuzetno dobroj saradnji Mađarske i Srbije i, kako su istakli, istorijski gledano nikad boljim i bliskijim odnosima dve zemlje i dva naroda. Složili su se da odnose treba i dalje unapređivati, što se evidentno reflektuje na pojačano prisustvo investicija i rast izvoza sa obe strane.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zloran

    5. decembar 2017 | 20:18

    Vojvodina je istorijski Mađarska

  • Aleksandar

    5. decembar 2017 | 16:08

    Sacekajmo Madjare kao dobre komsije. Ali moraju da znaju gde su Srpske granice. Sa komsijama uvek dobro

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA