Puštena u saobraćaj kružna raskrsnica u Somboru (FOTO)

Na ovoj  kružnoj  raskrsnici saobraćaj se odvija u redovnom režimu

  • 1

Kružni tok na ukrštanju ulica Venac vojvode Stepe Stepanovića - Venac vojvode Živojina Mišića - Ulice 21. oktobra i Beogradske ulice, izgrađen je i od danas (10.12.2017. godine) se na ovoj kružnoj  raskrsnici saobraćaj odvija u redovnom režimu.

Dvojezična nastava u vrtiću u Somboru: Odraz dobre saradnje grada, Udruženja Nemaca "Gerhard" i Predškolske ustanove "Vera Gucunja" (FOTO)

Otvaranju raskrsnice za saobraćaj,  prisustvovala je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa saradnicima koja je istakla da se rekonstrukciji ranije saobraćajnice pristupilo jer je procenjeno da je frekventna, te da je izgradnja kružnog toka potrebna zbog bezbednosti saobraćaja.

- Inicijativu za izgradnju ovakvog kružnog toka dao je naš gradski  Savet za bezbednost saobraćaja, a izgradnja je finansirana iz sredstava koje su uložili grad Sombor i Ministarstvo privrede u srazmeri  50:50 odsto uz obavezu grada da plati PDV. Smatramo da je kružni tok završen  u roku, mada je produžen za 10-ak dana zbog vremenskih prilika. Verujem da to nije značajnije poremetilo frekvenciju saobraćaja u užoj zoni centra grada - kazala je gradonačelnica i dodala da se otvaranjem kružnog toka završava građevinska sezona na teritoriji grada u 2017. godini, ali i da su pripreme za narednu godinu u toku.

- Uveliko se pripremamo za narednu godinu i očekujemo da bude najmanje ovoliko, ako ne i više frekventno kada su u pitanju građevinski radovi. Nadamo se da ćemo naredne godine početi mnogo ranije i da ćemo blagovremeno u saradnji sa izvođačima radova izvršavati sve poslove - istakla je  Golubović.

Foto: Promo

Do izgradnje kružne raskrsnice i zajedničkog finansiranja došlo je učešćem lokalne samouprave na konkursu  za podršku unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture - Gradimo zajedno - koji je raspisalo Ministarstvo privrede.

Ukupna vrednost radova  iznosi 13.079.003,59 dinara (sa PDV-om). Ministarstvo privrede  je učestvovalo  sa 5.449.584,83, a lokalna samouprava sa 7.629.418,76 dinara.

Foto: Promo

Subotička kompanija "Vojput" je bila izvođač radova, a nadzor je vršilo somborsko preduzeće JKP "Prostor".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Amburator

    11. decembar 2017 | 06:36

    Srećno vam bilo, samo da ne vozite kao u Užicu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA