SKANDALOZNI PODACI: Više od tri miliona Srba nema validnu adresu, žive u ulicama bez broja

Loznica je dobila pet miliona dinara da završi štampanje svih tabli ulica i brojeva kuća

  • 4

Više od tri miliona građana u Srbiji nemaju validnu adresu, žive u ulicama koje su bez broja, pa se radi se na registru adresnih podataka, a Loznica je uzeta kao pilot opština, izjavila je danas predsednica vlade Ana Brnabić.

PROMENILI STE ADRESU? Lako je sa ličnom kartom, ali da li morate da vadite i novi PASOŠ?!

Iz tekuće budžetske rezerve, objašnjava premijerka, Loznici je dato pet miliona dinara da završi štampanje svih tabli ulica i brojeva kuća.

- Oni su usvojili 677 imena ulica koja su nedostajala, to ćemo i dalje finansirati i to, naravno, takođe zahteva timski rad - rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, završava se druga faza projekta "eBeba", koji će omogućiti da se konačno u porodilištima mladi roditelji prijave i za roditeljski dodatak, bez dodatnog obilaženja šaltera i davanja podataka, a kako kaže, nada se da će to biti završeno do 31. decembra i da će se promovisati već u januaru.

- Imamo i nastavak rada na ukidanju pečata i na elektronskom potpisu i arhiviranju, ali to se sada radi strateški i pametno, timski, a takav način i timski rad Telekoma, Ministarstva, agencija, omogućila je centralizovana Kancelarija za IT i eUpravu. Posle samo pet meseci imamo stvarno ozbiljne rezulate - naglasila je Brnabićeva.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mima

    12. decembar 2017 | 17:43

    to,je srbija

  • Gedza

    12. decembar 2017 | 16:43

    Ovakvi, koji se radjaju i sazrevaju u civilizaciji mogu da se iznenade za razliku od onih koji se radjaju i dozrevaju u beogradskom pasaluku...

  • abudlah

    12. decembar 2017 | 16:22

    ja sam P.Put 102 mada bi voleo da sam Četnički stroj 102 :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA