Spremite se za novo vremensko ludilo: U Loznici noću rasla temperatura, sunce nastavlja da bije sneg do kraja decembra

Brzi pregled onoga što nas očekuje narednih dana uz pomoć Đorđa Đurića (Weather2umbrella)

  • 0
Foto: Profimedia

Meteorolog Veder tu ambrela (Weather2umbrella) Đorđe Đurić kaže da još nije vreme da se oprostimo sa suncem za ovu godinu.

Jer, najveća dilema kod ljudi posle nekoliko sunčanih dana, da li ćemo još malo uživati u ovom kasnom proleću do kraja 2017. godine.

- Do kraja decembra biće još sunca. Ne očekuju se sunčani i vedri dani po ceo dan, ali probijaće se malo sunce. Već sutra (četvrtak) će biti sunčanih intervala - kaže Đurić.

Prema njegovim rečima i vreme kakvo smo imali u utorak kada su temperature dostizale i do 21 stepen, ponoviće se još i u petak.

- Do kraja godine ne bi trebalo da imamo takvu situaciju. U petak će opet Srbija biti pod uticajem scenskog efekta kao što je bila juče, gde će duvati pojačan južni i jugozapadni vetar a u planinskim predelima biće i sa olujnim udarima. Taj vetar će imati scenci efekat i doneće osetljiv porast temperature vazduha, tako da bi u petak maksimalna temperatura ponovo u većini mesta trebalo da bude preko 15 stepeni. Smenjivaće se malo sunce, malo oblaci - navodi on i dodaje da će već u subotu biti slično vreme kao danas sa kišom i padom temperature.

NIJE OBOREN REKORD

Printskrin: weather2umbrella.com

Maksimalna temperatura u Beogradu, prema njegovim rečima, u utorak je bila 20 stepeni, a u Valjevu 21 stepen.

- Nije oboren nikakav rekord. Dešavalo se to i u januaru pogotovo kada je taj scenski efekat zbog duvanja jugozapadnog vetra. To nije tako i redak slučaj u zimskom periodu godine. Prilikom duvanja tog vetra izgubi se trend menjanja temperature da jutro bude najhladnije, a preko dana najtoplije. Može da se desi, a to je bio slučaj u Loznici, da tempertura kako noć pada tako da temperatura raste. I to je i bio slučaj sada tokom ponedeljka i utorka tako da se dogodilo da je tempertura tokom noći sve vreme bila 18 stepeni - objašnjava Đurić.

Od nedelje nam, prema njegovim rečima, predstoji malo suvlji period, a pravog snega nema još na vidiku. Neće ga biti ni za Svetog Nikolu, a tog dana pogotovo se neće zabeleti Beograd i sever zemlje.

(Lj. R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA