≫ 

Ispovest Dušana Dude Ivkovića koji je bez dvoumljenja ličnost godine: Novi broj Nedeljnika je na kioscima (FOTO)

Takođe i svi čitaoci na poklon dobijaju i novo izdanje Njujork tajmsa na srpskom jeziku

  • 2

Od danas, 14. decembra, na kioscima se može naći novi broj časopisa Nedeljnik koji svojim čitaocima donosi ispovest Dušana Dude Ivkovića, kao i priču poslednjeg svedoka atentata na Pavelića koji baca novo svetlo na događaj iz 1957. godine. Takođe i svi čitaoci na poklon dobijaju i novo izdanje Njujork tajmsa na srpskom jeziku.

Operacija Beograd, prvi interesantni izbori posle pet godina: Novi broj Nedeljnika je na kioscima

DUDINA GODINA - U izboru Nedeljnika i Turning Pointsa, čuvenog godišnjaka Njujork tajmsa koji od prošle godine izlazi i na srpskom jeziku, bez dvoumljenja kao ličnost godine, izabran je Dušan Duda Ivković. Prošla godina je u svakom smislu bila njegova godina. Duda Ivković je postao "Legenda Evrolige", ušao je u "Kuću slavnih" i na kraju simbolično i spektakularno, oproštajnom utakmicom u Atini, stavio tačku na dugogodišnju uspešnu karijeru. Bio je to, svakako, košarkaški događaj godine, kao omaž treneru koji je obeležio više od pola veka najvećih uspeha u jednoj od retkih oblasti u kojoj smo toliko dominantni. Dušan Ivković govori za Nedeljnik o svojoj karijeri, od prvog treninga do oproštaja u Atini.

EKSKLUZIVNO, POSLEDNJI SVEDOK ATENTATA NA PAVELIĆA - Devedesetdvogodišnja Milena Gaćeša poslednji je živi svedok atentata na Pavelića, a verovatno i poslednji živi svedok sahrane kralja Aleksandra Karađorđevića. Njena ispovest u Buenos Ajresu, koju možete da čitate u Nedeljniku, baca novo svetlo na događaj iz 1957. godine.

Foto: Promo

INTERVJU PREDRAGA MARKOVIĆA - Srbija mora da podrži Kosovo u evrointegracijama iz sve snage. I da tražimo odmah 'beli šengen' za kosovske Albance. On bi odlio taj višak nezadovoljnog, ljutog mladog sveta sa Kosova. I onda bi Kosovo doživelo sudbinu Bugarske kojoj se smanjio broj stanovništva za 30 odsto nakon ulaska u EU - rekao je između ostalog u razgovoru za Nedeljnik Predrag Marković, istoričar i potpredsednik SPS.

JERUSALIM, GLAVNI GRAD NOVOG SVETSKOG SUKOBA - Na prostoru gde često logika i zdrav razum moraju da ustuknu pred simbolima, jačeg simbola od Jerusalima nema. Zato ne čudi što su na njegovu kartu svi zaigrali. Tramp odlukom da ga prizna za glavni grad Izraela, i tako zaradi malo podrške među glasačima u SAD, Netanjahu da prikaže veliku pobedu i skrene pažnju sa korupcionaških afera, Erdogan i ajatolah Hamnej da se ponovo izdignu u ktitore svih muslimana i gurnu u stranu kurdsko pitanje, Ibn Salman da učvrsti trojni savez sa Izraelom i SAD protiv Irana, a Putin da se predstavi kao veliki medijator i glas razuma.

Foto: Tanjug / AP

"NEMA VEĆEG ZLOČINA, NEGO DA PRALJAK POSTANE ASOCIJACIJA NA MOSTAR" - Rat je veliki poslovni poduhvat. One njuške iz Haga su vlasnici poslednjeg rata vođenog na ovim prostorima, a vlasnici uvek računaju s profitom, ispričao je za Nedeljnik Marko Tomaš, velika zvezda postjugoslovenske književne scene i umetnik koji je odrastao u Mostaru.

CRNJANSKI O RADU U NOVINAMA - Ti jutarnji časovi su mili i dragi celoj redakciji. Prošli dan pretresa se još jednom. Pet gaženja autom. Reporter za trke, u kabrioleu, prestigao je opštinski autobus za Topčider. Gospodin Majkić pošto je izgovorio: oprosti, praštam, praštamo, izgubio se. Telefon zvrji, iz Bosne javljaju poplavu...

Foto: Wikimedia/Ἐπαμεινώνδας

KOLUMNA MARIJA VARGASA LJOSE - Da li se danas iko seća pukovnika Karlosa Kastilja Armasa? Cija, predsednik Ajzenhauer i njegov državni sekretar Džon Foster Dils postavili su ga da predvodi državni udar koji su 1954. godine organizovali u Gvatemali protiv progresističke vlade Hakoba Arbenza, jer se usudio da sprovede agrarnu reformu u zemlji i da naplati porez svemoćnoj United Fruit Company. Tri godine kasnije, 26. jula 1957, taj nesrećni pukovnik misteriozno je ubijen.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Diksi

    14. decembar 2017 | 08:39

    Osim toga DUDa je u humanitarac ucestvovanjem na brojnim akcijama deci oboleloj id teskih bolesti

  • Cg.

    14. decembar 2017 | 09:58

    Neosporno je duda najveci autoritet u srpskoj a mozda i evropskoj kosarci, ali to je samo jedno njegovo lice koe se najbolje vidi. Isto tako je pravi majstor u zakulisnim radnjama u kosarci i bez kosarke. Zato mu dajte najvece priznanje i ostavite ga na miru naradio se covek neka uziva u zivotu sa porodicom i sa svoim golubovima .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA