• 17

Smrt srpskim putevima ide na 4 točka: Objavljeni užasni podaci o kočnicama na automobilima

Poražavajući rezultati akcije "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo", koju je sproveo Auto-moto savez Srbije. Zbog provizije od obaveznog osiguranja, tehnički pregled prolaze sva vozila

  • 17

Skoro svako treće vozilo koje je pregledano u tradicionalnoj akciji Auto-moto saveza Srbije "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo" ne bi prošlo tehnički pregled, a još je poraznija činjenica da je od tih automobila čak 41 odsto sa neispravnim kočnicama!

NOVA, STROGA PRAVILA ZA VOZAČE: Ako imate auto stariji od 15 godina, dva puta godišnje na tehnički, koji će snimati kamere!

Ipak, u Auto-moto savezu ističu da je ovaj rezultat bolji nego u istom periodu prošle godine i da je procenat neispravnih automobila u 2017. godini smanjen deset odsto u odnosu na rezultate u akijama sprovedenim u 2016. godini.

U Srbiji je uvezeno više od 140.000 polovnih vozila za prvih deset meseci ove godine, a više od 80 odsto ovih vozila je starije od deset godina što ide u prilog činjenici da je na našim putevima sve veća opasnost od neispravnih vozila.

Analizom je utvrđeno da 41 odsto vozila ima problem sa kočnicama, 12 odsto sa sistemom za upravljanje, a svetlosna signalizacija nije bila potpuno ispravna kod 34 odsto automobila.

U prethodnoj akciji u junu ove godine najčešći problem, pokazalo se, bili su uređaji za zaustavljanje i to u 38 odsto slučajeva, dok je 32 odsto kvarova detektovano na uređajima za osvetljavanje, odnosno na uređajima za upravljanje 16 odsto.

Možda će ove rezultati promeniti u budućnosti ako se usvoji zakon da sva vozila starija od 15 godina moraju obavezno da idu dva puta godišnje na tehnički pregled.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Dejan

    Ako bude besplatno moze i pet puta.

  • Djosa

    Uvedite pravilan Tehnicki pregled, a ne na svaku cosko gehnicki.

  • Tigar

    Verovatno da imaju nekog ko sedi I smislja Kako narodu da uzmu pare ,sve strucnjak do strucnjaka,razne agencije za saobracaj treba ukinuti I vratiti po starom,bolje CE biti nama,inace ovi lavovi nikada see nece najesti...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima