≫ 

Današnja vremenska prognoza (16. decembar 2017): Stiže zahlađenje, kiša i olujni vetar

Posle podne u brdsko-planinskim predelima sneg, a u severnim krajevima prestanak padavina uz mogućnost provejavanja snega

  • 0

U Srbiji se za danas prognozira pretežno oblačno vreme, u većini mesta hladnije, mestimično sa kišom, uz umeren i jak severozapadni vetar, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Nezapamćeno nevreme napravilo ogromnu štetu na Tari: Drveće padalo na sve strane, izlomljeno više hiljada kubnih metara

Kako se navodi, samo će se pre podne na jugoistoku zemlje zadržati suvo i toplo vreme sa jakim, na planinama i olujnim, južnim i jugoistočnim vetrom.

Posle podne u brdsko-planinskim predelima sneg, a u severnim krajevima prestanak padavina uz mogućnost provejavanja snega, piše u saopštenju.

Jutarnja temperatura biće od dva do osam stepena celzijusa, a najviša dnevna od pet na severu do 14 stepeni na jugoistoku zemlje.

U Beogradu će danas biti pretežno oblačno, hladnije, povremeno sa kišom, uz umeren i jak severozapadni vetar, u ranim jutarnjim satima povremeno sa olujnim udarima, dok se uveče i u toku noći u pojedinim delovima grada kratkotrajno očekuje slab sneg.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Prema prognozi za sedam dana, u nedelju će biti hladno, na severu suvo sa periodima sunčanog vremena, u ostalim krajevima moguć kratkotrajno slab sneg. Vetar u slabljenju.

U većini dana perioda suvo i prohladno, u brdsko-planinskim predelima provejavanje snega. Ujutro slab, u pojedinim mestima i umeren mraz, a najviša dnevna temperatura biće malo ispod proseka.

Krajem perioda očekuje se novo naoblačenje sa padavinama.

Daljinac(Telegraf.rs (Telegraf/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA