SVEČANO OTVOREN POŽEŠKI VRTIĆ BAMBI: Fondacija Novak Đoković i opština Požega uložile 13 miliona dinara u renoviranje (FOTO)

Zahvaljujući donaciji od 13 miliona dinara, u vrtiću koji pohađa više od 300 mališana uzrasta od tri do pet godina, sada je zamenjena spoljna stolarija, sanirani su sanitarni blokovi, instalacije vodovoda i kanalizacije

  • 0

Fondacija Novak Đoković danas je, u saradnji sa predstavnicima lokalne samouprave, svečano otvorila renovirani vrtić "Bambi", deo Predškolske ustanove "Olga Jovičić Rita" u Požegi.

Zahvaljujući donaciji od 13 miliona dinara, u vrtiću koji pohađa više od 300 mališana uzrasta od tri do pet godina, sada je zamenjena spoljna stolarija, sanirani su sanitarni blokovi, instalacije vodovoda ikanalizacije.

Gorana Džudža Jakovljević, rukovodilac Odeljenja za implementaciju programa i projekata Novak Đoković fondacije, koja je učestvovala u izradi idejnog rešenja i projekta, istakla je da je objekat bio u dosta lošem stanju pre početka radova.

- Ovu godinu sa zadovoljstvom privodimo kraju uspešno realizovanim projektom u Požegi. Tokom prethodnih nekoliko meseci povećana je energetska efikasnost i unapređeni su sanitarni uslovi u vrtiću "Bambi", što je od suštinske važnosti za dalji rad ove ustanove. Projekat je podržala i Opština Požega koja je dodatno pomogla radove i doprinela da mališani u vrtiću imaju adekvatne uslove za odrastanje i obrazovanje - izjavila je Džudža Jakovljević.

Foto: Promo

Učešće u ovom projektu uzela je i Opština Požega, donacijom od 1,8 miliona dinara za obradu i krečenje zidova i plafona, kao i za postavljanje novih podnih obloga u vrtiću.

- Gotovo sve što radimo u životu jedna je vrsta uloga u našu budućnost. A, kada je ta budućnost oličena u našoj deci, onda je zadovoljstvo posebno. Naši prijatelji iz fondacije su odlučili da nam u tome pomognu, zbog čega smo im izuzetno zahvalni. Nadamo se da će ovo biti samo jedan u nizu dobrih primera ulaganja u naše mlade generacije - naveo je Milan Božić, predsednik Opštine Požega i još jednom se zahvalio Novak Đoković fondaciji na podršci u ovom projektu. Snežana Šljivić, direktorka PU "Olga Jovičić Rita" izjavila je da ovaj projekat predstavlja ohrabrujući doprinos ne samo za ustanovu, već i za čitav grad.

Foto: Promo

- Presrećni smo što je Novak Đoković fondacija podelila našu fokusiranost u radu za dobrobit dece koja vrtić doživljavaju kao svoj drugi dom. Zajedno smo imali snage da napravimo velike promene. Ovaj projekat je veoma važan, jer doprinosi stvaranju jednakih mogućnosti za mališane tokom ranog razvoja. To je preduslov za njihovo kvalitetnije odrastanje - rekla je Šljivićeva.

Foto: Promo

Ovaj projekat je realizovan u okviru konkursa fondacije za 2015/2016. godinu, koji ima za cilj ulaganje sredstava u rekonstrukciju i adaptaciju predškolskih i školskih objekata, kao i nabavku neophodnognameštaja i opreme namenjene mališanima iz 20 gradova širom Srbije.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA