• 0

Svečano uručene stipendije Hemofarm fondacije (FOTO)

Podrška za najbolje studente državnih fakulteta

  • 0

Hemofarm fondacija uručila je ugovore o stipendiranju najboljim studentima državnih fakulteta i na događaju upriličenom u ovu čast, oprostila se od poslednje generacije stipendista.

Tokom sledeće akademske 2017/2018. godine, podržani studenti će, osim finansijske pomoći, imati mogućnost da pohađaju i "Mentorski program" Hemofarm fondacije i u okviru njega da steknu praktična znanja i veštine koje će im pomoći u daljoj profesionalnoj karijeri.

Osim svečane dodele novih ugovora o stipendiranju, na ovom događaju sadašnji i budući stipendisti Hemofarm fondacije imali su priliku da čuju i završno predavanje u okviru "Mentorskog programa". Predavanje o mogućnostima ličnog i profesionalnog razvoja održala je gđa Natali Ebert, doktor medicine sa završenim masterom u oblasti javnog zdravlja i sa velikim iskustvom u radu na prestižnim nemačkim institutima i bolnicama. Hemofarm Fondacija kontinuirano od svog osnivanja pomaže najbolje studente državnih fakulteta, od kojih je nemali broj i svoje prvo zaposlenje dobio u Hemofarmu.

Foto: Promo

- Hemofarm fondacija ponosna je da je tokom prethodnih decenija podržala 3300 studenata iz cele Srbije. To je čitav jedan mali grad mladih i pametnih ljudi koje smo pomogli kroz program stipendija i na ovaj način dali podršku najboljim od najboljih studenata da stečenim znanjem, trudom i zalaganjem doprinesu boljitku ovog društva. Sa svojim studentima menjali smo se i mi. Prošle godine prvi put smo uveli "Mentorskivprogram", pa su studenti imali priliku da u radu sa svojim mentorima, ekspertima u kompaniji Hemofarm, steknu praktična znanja i veštine i da budu spremniji za budući posao - rekao je Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma i jedan od mentora u okviru ovog programa Hemofarm fondacije.

Foto: Promo

- Sa zadovoljstvom sam prihvatila poziv da budem mentor i da svojom ekspertizom pomognem mladim ljudima sa stenku dodatna znanja i samopouzdanje za dalje. Stipendije Hemofarm Fondacije su osim novčanog dela, velika šansa da čuju tuđa iskustva i na osnovu njih izgrade svoj put. Meni bi ova vrsta mentorskog programa mnogo značila da ih je bilo u vreme kada sam ja studirala - izjavila je predavač Natali Ebert, doktor medicine i master javnog zdravlja.

Foto: Promo

Novi stipendisti i polaznici "Mentorskog programa" Hemofarm fondacije u narednih godinu dana, uz podršku mentora, pohađaće treninge i stručna predavanja i imati studijske posete pogonima kompanije Hemofarm u Vršcu.

(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima