140 diplomaca dobilo posao u MUP-u! Stefanović istakao da Ministarstvo nastavlja sa dobrom praksom (FOTO)

- Ceo tim Ministarstva radio je na tome da ostvarimo dobre rezultate, ojačamo ekonomsku bazu i vratimo neke stare dugove, kako bismo danas bili u mogućnosti da redovno primamo svršene studente Kriminalističko-policijske akademije - rekao je ministar

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova  Nebojša Stefanović uručio je danas rešenja za prijem u radni odnos u Ministarstvo unutrašnjih poslova 140 diplomaca Kriminalističko-policijske akademije (KPA).

Oglasio se Stefanović povodom novih kamera svuda po Beogradu: Evo ko ih je postavio i zašto

Stefanović je istakao da Ministarstvo nastavlja sa dobrom praksom koju je započelo - redovnim prijemom studenata KPA, i podsetio da u nekim ranijim godinama zbog nedostataka kadravskog plana, finansija i drugih razloga nije bilo prijema svršenih studenata u radni odnos.

- Ceo tim Ministarstva radio je na tome da ostvarimo dobre rezultate, ojačamo ekonomsku bazu i vratimo neke stare dugove, kako bismo danas bili u mogućnosti da redovno primamo svršene studente Kriminalističko-policijske akademije - rekao je ministar.

Foto: MUP

On je novim kolegama poručio da je policijski posao privilegija, ali da zahteva ogroman psihofizički napor i da poverenje građana moraju opravdati radom, obrazom, čašću i poštenjem.

- Važno je da razumete zašto ste ovde. Ući u redove policije i raditi ovaj posao nije nimalo lako. Videli ste šta se dogodilo našem kolegi u Požarevcu koji je dao svoj život da bi zaštitio druge građane. Hoću da znate koliko je važno to što radite i koliko to građani Srbije cene. Na vašim leđima je ogroman teret da svojim radom i delovanjem to poverenje opravdate - rekao je Stefanović diplomcima.

Foto: MUP

Ministar je ukazao i da policijski posao nije kao svaki drugi i da ovaj poziv zahteva komunikaciju sa građanima i brigu o njihovoj bezebdnosti.

- Hoću da zakucate na svaka vrata i da pitate ljude kako su, da li im nešto treba, jer ćete samo tako izgraditi svoje ime i ugled. Od sedenja u stolici i gledanja u stranu nema ništa ni u jednom poslu, naročito ne u ovom. Svakome od vas će biti pružena šansa da napredujete, onako kako je to propisano Zakonom o policiji, i nije vam potrebna nikava veza, rođak, prijatelj, poznanik... Svako od vas će tu šansu za napredak, moći da zasluži samo i jedino svojim radom -  poručio je Stefanović.

Foto: MUP

On je takođe nove pripadnike Ministarstva podsetio na značaj odnosa sa kolegama i brige o njima, uz napomenu da je "lanac jak onoliko koliko je jaka svaka karika u njemu".

Na ukazanom poverenju ministru Stefanoviću u ime diplomaca zahvalila se Nataša Simović.

Foto: MUP

- Govorim u ime svih mojih kolega kada kažem da će nam biti izuzetna čast da radimo za dobrobiti i bezbednost naše zemlje. Obećavam da ćemo očekivanja ispuniti i da ćemo se truditi da poslove koji su nam povereni obavljamo časno, stručno i predano, kao i da ćemo se truditi da svakodnevno učimo, napredujemo i usavršavamo se - istakla je Simović.

Foto: MUP

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA