≫ 

EKOLOŠKA KATASTROFA IZBEGNUTA ZA DLAKU: Pronađeno 20 tona opasnog otpada u Obrenovcu, uhapšen osumnjičeni

Ministarstvo su o pronađenom otpadu informisali Bezbednosno informativna agencija i Osnovno javnog tužilaštvo Obrenovca

  • 7

Dvadeset tona protivzakonito zakopanog opasnog otpada pronađeno je na privatnoj zemljišnoj parceli na području Obrenovca ali je ekološka katastrofa izbegnuta, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Zašto je važno podići svest o reciklaži građevinskog materijala? (FOTO)

Ministarstvo su o pronađenom otpadu informisali Bezbednosno informativna agencija i Osnovno javnog tužilaštvo Obrenovca, koji su izvrišili uviđaj.

- Osnovano se sumnja da je reč o opasnom otpadu koji je visoko toksičnog dejstva, i koji može izazvati ozbiljne posledice po životnu sredinu, zdravlje i bezbednost ljudi i ukupan biodiverzitet - navodi Ministarstvo.

Ministarstvo će u saradnji sa BIA, MUP-om i Osnovnim javnim tuzilaštvom sutra o okolnostima izbegnute ekološke katastrofe informisati predstavnike medija, navodi se u saopštenju.

O detaljima ove akcije javnost će biti informisana na licu mesta, gde će se novinarima obratiti predstavnici nadležnih državnih organa i ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

Povodom ovog slučaja, u Beogradu je uhapšen Z.M. (56) zbog sumnje da je izvršio krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

On se sumnjiči da je u krugu svoje firme u Obrenovcu zakopao oko 25 tona raznog opasnog otpada.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu, a sudija mu je za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    28. decembar 2017 | 13:04

    Niko nepriča o deponiji vinča dali se zna šta je sve zatrpavano preko četiri decenije, šta je se sve dešavalo dok je trajao raspad jugoslavije

  • RICINUS

    28. decembar 2017 | 12:55

    Srbija je okupirana od 1945 dolaskom tita na vlast i njegovih sluga peto kolonaša koji gdegod uzmognu učine neko zlo srbiji i srpskom narodu

  • Covek

    28. decembar 2017 | 11:44

    Gospode,spasi Srbiju i njen narod od svakog zla i opasnosti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA