Vlada usvojila uredbu za sledeću godinu: 80.000 vaučara za odmor u Srbiji

Građani vaučere mogu koristiti zaključno sa 20. novembrom sledeće godine, na teritoriji cele Srbije, izuzev Beograda i Novog Sada

  • 0

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije.

Država će vaučerima za odmor u Srbiji obradovati ceo jedan grad u 2018. godini

S obzirom da turizam predstavlja izuzetno važnu granu nacionalne ekonomije, direktno podstiče zapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta i doprinosi ukupnom bruto domaćem proizvodu, Vlada Srbije je odlučila da usvoji Uredbu koja predviđa dodelu 80.000 vaučera za odmor u Srbiji za narednu godinu.

Korisnici vaučera mogu biti: penzioneri, nezaposlena lica sa evidencije NSZ, korisnici prava na dohodak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni čija primanja ne prelaze iznos od 60 hiljada mesečno, ratni vojni i civilni invalidi rata sa primanjima koja ne prelaze 60 hiljada mesečno, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, korisnici registrovanog poljoprivrednog gazdinstva.

Građani vaučere mogu koristiti zaključno sa 20. novembrom sledeće godine, na teritoriji cele Srbije, izuzev Beograda i Novog Sada, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Foto: Profimedia

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju plana zvanične statistike za 2018. godinu.

Izrada programa i planova zvanične statistike predstavlja jedan od značajnih segmenata u procesu prilagođavanja Srbije sa standardima i praksom Evropske unije.

Donošenjem programa i planova zvanična statistika obezbeđuje podatke za praćenje rezultata aktivnosti, naročito u ekonomskoj oblasti i ocenu kriterijuma sposobnosti preuzimanja obaveza iz članstva u Evropskoj uniji.

Foto: A. Nalbantjan

Zvanična statistika važna je i u odnosima Srbije sa drugim međunarodnim institucijama, kao što su Ujedinjene nacije, Međunarodni monetarni fond, Svetska banka.

Vlada Srbije donela je na sednici odluku o ukidanju viza za građane Republike Surinam.

Donošenjem ove odluke očekuje se povećan broj poseta i turističkih dolazaka državljana Republike Surinam u Srbiju, kao i potencijalnih investitora. Odlukom se omogućava stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta i sveobuhvatno unapređenje bilateralnih odnosa dve države.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA