Mali Nišlija (2) lavovski se borio, ali nije preživeo male boginje: Jakov na svet došao vantelesnom i to iz 3. pokušaja, roditelji ga danas zauvek ispratili

Rakići su dobili blizance koji su prevremeno rođeni, zbog čega je Jakov imao zdravstvene probleme, koje su dodatno iskomplikovale morbile i dovele do fatalnog ishoda

  • 15

Dvogodišnji Jakov Rakić koji je u utorak preminuo zbog komplikacija izazvanih morbilama, sahranjen je danas u rodnom selu Moravac kraj

Aleksinca.

Tuga u Nišu: Morbili odneli život dečaka (2) koji nije bio vakcinisan

Mališanova smrt zavila je u crno njegove roditelje, koji sedam godina nisu mogli da imaju dece. Nakon vantelesne oplodnje, Rakići su dobili blizance koji su prevremeno rođeni, zbog čega je Jakov imao zdravstvene probleme, koje su dodatno iskomplikovale male boginje i dovele do fatalnog ishoda.

Prevremeno rođeno dete, sad dvogodišnji dečak, na raspiratoru. Lekari se danima bore za njegov život!

- Porodica Rakić je jedna od najuglednijih u našem selu. Lepo su situirani, imaju dragstor a bave se i poljoprivredom. Decu su dobili tek trećom vantelesnom oplodnjom, a blizanci su se rodili u Beogradu jer trudnoća nije do kraja iznesena. Iako je imao zdravstvene probleme od rođenja ali je lepo napredovao, čak je bio krupniji od brata Bogdana. Naročito je bolovao od upale pluća, zbog čega je više puta bio u bolnici. Tamo se i zarazio morbilama koje su prešle i na drugog brata.

Međutim, za razliku od Bogdana koji se dobro nosio sa bolešću, kod Jakova se stanje pogoršalo.

Foto-ilustracija: Profimedia

Proslavili smo mu 1. decembra drugi rođendan, a već sledećeg dana se razboleo i morao je ponovo u bolnicu – priča jedna rođaka Rakića.

Ona potvrđuje da Jakov nije bio vakcinisan od morbila ali ističe da njegovi roditelji nisu bili protivnici imunizacije.

- Mališan nije dobio vakcinu protiv malih boginja zbog lošeg zravstvenog stanja. Znam da su letos obojica primili neku vakcinu, ali ne znam tačno koju – priča ova žena.

Dodaje da Bogdan još nije svestan da mu je brat preminuo.

- Nedostajao mu je Jakov dok je bio u bolnici, zajedno su se stalno igrali. Otac je stalno bio kraj njega i zabavljao ga kako bi mu nadoknadio odsustvo brata. Tužno je što ga je zauvek izgubio – kazala je rođaka Rakića.

Daljinac

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anonimna

    3. januar 2018 | 22:55

    Boze cuvaj svu decu ovog sveta a ti mali andjele pocivaj u miru

  • Wien

    3. januar 2018 | 22:33

    Tuga do neba...pocivaj u miru andjele...

  • niksha

    4. januar 2018 | 00:15

    Pa zar se danas umire od malih boginja kao pre tristo godina crna Srbijo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA