≫ 

Poznati američki voditelj u selu Ratkovo pronašao grob svog pradede: U Srbiji tražio humku Atile hunskog, a sačekalo ga iznenađenje (VIDEO)

Otkrio je i da u malom vojvođanskom selu i dalje živi neko od njegove rodbine

  • 9

Jedan od najpoznatijih svetskih producenata i voditelja, Džonatan Leg, čija se emisija "Put kojim se ređe ide" emituje na američkom kanalu Travel channel, pronašao je grob svog pretka u selu Ratkovo. Meštašce se nalazi u blizini Odžaka, u Vojvodini, a Legu nije bilo teško da se zaputi do njega.

Pronašao je Godzilu, a sad u Srbiji traži grob Atile: Američki producent nam je otkrio šta je sve "iskopao" u našoj zemlji (FOTO) (VIDEO)

Amerikanac je već dva puta boravio u Srbiji i oduševljen svime što je doživeo ovde, snimio je jednočasovnu emisiju o našoj zemlji. U Srbiju se uputio ne bi li otkrio jednu od najvećih tajni Balkana - grob hunskog vojskovođe Atile. Tragajući za njim, našao je grob svog pretka.

Kada smo u avgustu razgovarali sa njim, rekao nam je da smo najdruželjubiviji narod koji poznaje i da zato ovde ima više prijatelja nego u bilo kojoj drugoj zemlji u kojoj je snimao.

- U crkvi u Ratkovu pronašao sam imena svih koji su ikad sahranjeni na tom području, a među njima i ime jednog mog rođaka. Potom smo proverili da li se godina smrti i rođenja podudaraju sa podacima koje sam imao o svom pretku. Ispostavilo se da se radi o istom čoveku - kaže nam Leg.

Foto: Printskrin/ Youtube Jonathan Legg

Kako dodaje, zanimljivo je da su drugi stari grobovi zarasli i da je očigledno da ih niko ne obilazi, a da je grobno mesto njegovog pretka uređeno pa je jasno da ga neko i dalje obilazi.

- I tako sam saznao da je u Odžacima sahranjen Frenk Mej, moj pradeda, a pošto grob neko i daje održava, izgleda da i dalje imam rodbine ovde - zaključuje Leg.

Voditelja i njegovu potencijalnu rodbinu u Odžacima vezuje ista krv jednog nemačkog imigranta koji je, ploveći uz Dunav, stigao do Vojvodine i tu se naselio.

Daljinac

(J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    7. januar 2018 | 19:13

    Ispricaj svima koji ste narod bombardovali agresori!

  • filip višnjić

    7. januar 2018 | 19:12

    Do juče su pljuvali po nama a sad su svi odjednom velikosrbi

  • Koki

    7. januar 2018 | 19:48

    I šta sad? Možda se založi kod Trampa, da nam vrati Kosovo, ali ne znam šta bi smo sa njim i sa dva miliona Albanaca, da ih proteramo ne možemo, da ih asimilujemo ne možemo, da ih istrebimo, ni to ne možemo, sve smo to pokušavali 100 poslednjih godina, i ništa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA