Ako nemate jednu stavku u ličnoj karti, moraćete da je menjate: Više od 3 miliona Srba je nema, proverite da li ste među njima

Građani kojima bude menjana ulica ili dobiju novi naziv, biće određen dovoljno razuman rok da promenu urade i u svojim dokumentima

  • 44

Do kraja 2019. godine svi građani Srbije dobiće kućnu adresu i broj i na taj način njih više od tri miliona, koliko ih ima prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova prijavljeno na prebivalište u ulicama bez broja, u narodu poznatije kao b.b.

SKANDALOZNI PODACI: Više od tri miliona Srba nema validnu adresu, žive u ulicama bez broja

Na inicijativu premijerke Ane Brnabić unapređen je projekat adresnog registra.

- Adresni registar poseduje podatke o nazivima ulica i kućnim brojevima i jedan je od ključnih državnih registara pored onog o privatnim društvima, stanovništva i registra nepokretnosti. Procena je da na teritoriji Srbije postoji nešto više od 47.000 naziva ulica i milion kućnih brojeva - kažu kabinetu premijerke.

Građani kojima bude menjana ulica ili dobiju novi naziv, biće određen dovoljno razuman rok da promenu urade i u svojim dokumentima.

Foto-ilustracija: Foter/Cristiano Betta

Za vođenje registra nadležan je Republički geodetski zavod, ali upis adresa RGZ radi na osnovu formalnih odluka jedinica lokalnih samouprava o davanju naziva ulica.

- Za pilot-projekat uzeta je Loznica, gde je imenovano 677 ulica, a za ove svrhe država je izdvojila pet miliona dinara, aprojekat bi trebao da bude završen do kraja marta - kažu nadležni.

Projekat na nivou cele Srbije kreće ovih dana i planirano je da se završi do kraja 2019. godine, a njegova vrednost je šest miliona evra.

Daljinac

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • The Spatula

    5. januar 2018 | 13:33

    Sestro draga, ko je kriv sto ljudi nemaju broj kuce na lk.? Pa naravno vi gospodo draga, prema tome vi treba i da snosite troskove kao drzava, a ne ja ili mi kao gradjani. Svake godine izmisljate nesto novoda bi nam pokupili pare. Meni se u licnoj karti vodi jedna adresa sa jednim brojem, na kucu ste mi stavili drugi broj racuni mi stižu na drugu adresu, kad porucujem nesto preko brze poste dajem trecu adresu i novi broj. Van pameti. Nemojte zaposljavati ljude koji su nepismeni, vec ljude koji znaju da rade svoj posao. Vidite li sta nam radite i sa lk, sa saobracajnama, sa vozackim, sa atestima-reatestima i sa svakom sitnicom koja vam padne na pamet!

  • Dada

    5. januar 2018 | 10:24

    Opet da ojade jadan narod koji je i tako u finasiskim problemima. Drzavo stidi se sta sve izmisljas...

  • Momcina

    5. januar 2018 | 11:15

    Uvek nesto kao novo treba,na kraju ce nas sve i cipovati,hteo,ne hteo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA