≫ 

Povratak u školske klupe: Zimski raspust gotov, đaci od utorka ponovo u školama

Jedino će učenicima Prve kragujevačke gimnazije, u kojoj je nedavno podmetnut požar, raspust biti produžen do 15. januara

  • 3

Učenici osnovnih i srednjih škola sutra se vraćaju u školske klupe, nakon prvog dela zimskog raspusta koji je obuhvatio novogodišnje i božićne praznike.

10 dana zimskog raspusta startuje sutra: Učenici se u škole vraćaju 8. januara

Jedino će učenicima Prve kragujevačke gimnazije, u kojoj je nedavno podmetnut požar, raspust biti produžen do 15. januara.

Direktorka škole Slavica Marković je rekla da je odluka da đaci sutra, 9. januara, posle raspusta ne krenu na nastavu, doneta u saradnji sa školskom upravom i Ministarstvom prosvete.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Nije ugrožena bezbednost učenika, imamo i provere Instituta za javno zdravlje koje su potvrdile da sredina nije štetna, ali smo odlučili da produžimo pauzu za đake do 15. janauara, prosto zbog neprijatnih mirisa koji se još uvek osećaju u školi - rekla je ona.

Dodala je i da se danas u školi nastavljaju radovi na čišćenju prostora oštećenog u požaru, kao i na konsolidaciji dokumentacije, da bi mogao da se, i u tom delu, nastavi normalan rad škole.

Marković je rekla da je na sastanku sa ministrom prosvete i predstavnicima lokalne samouprave u subotu u Kragujevcu dogovoreno da se sanacija štete radi prema prioritetima koji će biti utvrđeni.

Foto: Telegraf

Ona je rekla da se školi javlja veliki broj građana, bivših đaka, privrednika, koji su spremni i novčano da pomognu zbog čega će biti ustanovljen i namenski račun koji će biti objavljen na sajtu škole.

Školskim kalendarom je planirano da đaci imaju zimski raspust iz dva dela.

Prvi deo - desetodnevni predah za novogodišnje i božićne praznike i drugi deo nakon završetka prvog polugodišta 31. januara.

Drugi deo zimskog raspusta počinje 1. februara, a đaci se u školske klupe vraćaju 12. februara, kada počinje drugo polugodište.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mama

    8. januar 2018 | 14:04

    E moji srbi a Bozic traje i 9. Januar, dakle djeca trebaju u skolu 10. Januara, i to je Bozicni raspust nikako zimski, taj je u Februaru

  • Ivan

    8. januar 2018 | 13:35

    Koja šala od školstva. Raspusti na svakih deset dana. Između toga nastavnici nemaju kad da predaju nego dele kontrolne đacima koji su tek došli sa raspusta. Raspust treba da bude samo za Novu godinu i za Božić. Rođendani mogu da se pomere za vikend i svi ostali praznici ne sprečavaju nikoga da ide u školu. To su dva protraćena meseca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA