≫ 

Oglasio se Žika "šarenica" zbog božićne greške u emisiji: "Nezna se" više nećemo ponoviti! (FOTO) (VIDEO)

- To se događa, emisija je to, greške se prave, ali gledaoci su potpuno u pravu - objasnio je voditelj i autor kultne emisije RTS-a

  • 18

Da li je Nikola Tesla imao američko državljanstvo i da li ga je posetio Petar II, dva su pitanja na koja je RTS u božićnom izdanju emisije Žikina šarenica u grafičkom prikazu dao gramatički neispravne odgovore "nezna se"! 

Nezna se na RTS! Sramota u Žikinoj šarenici (FOTO)

O najnovijem gafu ljudi koji rade na javnom servisu urednik i voditelj emisije sa milionskim rejtingom Živorad Nikolić rekao je za Telegraf da je svestan da su pogrešili i da se neće ponoviti.

- To se događa, emisija je to, greške se prave. Neko nije obratio pažnju, ali ne znam ko. Ne znam kako je dva puta došlo do istovetne greške, pretpostavljam da je po difoltu. Gledaoci su potpuno u pravu, propust je napravljen i ne bi smeo da se ponovi! - rekao je čuveni Žika.

Foto: Facebook/Milan Miki Aranđelović

Da podsetimo, redovni segment ove emisije je kviz kroz koji gledaoci imaju priliku da provere svoje znanje iz raznih oblasti koje se tiču poznavanja naše zemlje, kulture, znamenitih ličnosti...

Pitanja su se odnosila na život proslavljenog srpskog naučnika Nikole Tesle, a odgovori u oba slučaja su glasila: jeste, nije i nezna se.

Greška je odmah primećena na društvenim mrežama, gde su korisnici mahom komentarisali da televizija sa nacionalnom frekvencijom, kojoj građani redovno plaćaju preplatu sebi ne bi smela da dozvoli ovakav gramatički blam.

Video pogledajte ovde:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretikn

    8. januar 2018 | 22:30

    Tu gresku sigurno nisu registrovali gledaoci ove emisije .

  • Dok

    8. januar 2018 | 23:33

    Kad vidim Ziku odma mi padne na pamet RTS , on tamo radi vec 62godine!

  • COLT 45

    8. januar 2018 | 21:21

    Pa nije to Žikin propust, nego lektora i nekoga iz redakcije, pa kod mene se u srednjoj školi dobijao kec na pismenom za sastavljeno napisano NE sa glagolom ili rastavljeno sa prilogom, ovi na RTS-u pišu i pričaju ko Šojić

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA