≫ 

Tinejdžeri bataljuju Work and travel u Americi: Nova generacija mladih se skroz okrenula drugoj lokaciji za zaradu od 1.500 dolara (FOTO)

Sve što je potrebno je da kandidat poseduje diplomu i pasoš, te da napravi video o sebi i CV

  • 3

Naši svršeni srednjoškolci za usavršavanje engleskog jezika, upoznavanje različite kulture i običaja preko jednogodišnjeg programa "work and travel" sve češće biraju Kinu, dok SAD polako ali sigurno ostaje u zapećku.

Put do diplome je ovde veoma bolan! Studenti se bukvalno biju da bi zauzeli što bolje mesto za ispit (VIDEO)

Zainteresovanim osobama uzrasta od 19 do 45 godina, sa diplomom srednje škole, u ovoj azijskog zemlji nudi se posao predavača engleskog jezika u školama, a početna plata iznosi čak 1.500 dolara.

- Uslovi za odlazak u Kinu su mnogo jednostavniji nego za odlazak u Ameriku. Pokazalo se da se našim ljudima Narodna Republika Kina dopada, da se lako prilagođavaju njihovom načinu života i da se lako snalaze kao predavači engleskog. Očigledno je da smo željni promene, pa i odlazak na program od godinu dana ne predstvalja problem, nego priliku da se iskusi nešto novo - rekla je za Telegraf.rs Radmila Đurđev, menadžer agencije, jedne od posrednika između škola u Kini i mladih iz Srbije.

Sve što je potrebno je da kandidat poseduje diplomu i pasoš, da napravi video o sebi i CV, koje zatim ovi posrednici šalju školama, na kojima je odluka koga će da pozovu na intervju i na kraju angažovati za posao predavača.

- Zanteresovanih kandidata ima iz cele Srbije, bez razlika. Smatra se da su Evropljani pristupačniji i da imaju lepo razvijenu društvenu crtu, kao i mek izgovor engleskog jezika, te smo zato tamo i dobrodošli. Smeštaj je obezbeđen od strane škole, kandidati se šalju u manje i veće primorske gradovi gde ni troškovi života nisu veliki, tako da može solidno da se zaradi. Radi se pet dana nedeljno, sa povremenim pauzama tokom prazničnih dana - objasnili su iz "Work and travel group".

Prema njihovim rečima, do sada nemaju negativna iskustva.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čaruga

    25. januar 2018 | 10:01

    Kina

  • miki

    25. januar 2018 | 10:29

    Amerika.

  • Brendan

    25. januar 2018 | 10:32

    Hm...da....kad hoces da usavrsis engleski, obavezno ides u Kinu. Lol Tamo retko ko prica engleski. Ja sam bio u nekoliko milionskih gradova 2 sata od Hong Kong-a, cak ni mladje generacije ne razumeju osnovno pitanje “Do you speak english”. Gledaju te bledo i klimaju glavom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA