Učenici iz Prokuplja su pravi majstori za burek: Vlasnici pekara žele da ih zaposle što pre (FOTO)

Burek je definitivno najomilјeniji doručak u ovom kraju

  • 5

U pekarskoj radionici Polјoprivredne škole "Radoš Jovanović Selјa" od  decembra prošle godine učenici su počeli da prave razne vrste bureka. Na taj način učenici koji su u ovom smeru na vreme se spremaju za kasniji rad.

Uzeo je mikrofon i kameru i probao najluđi slani burek u Srbiji: Posle prvog zalogaja, napravio je facu koju ćete zapamtiti (VIDEO)

- Mnogim prokupačkim i blačkim pekarama nedostaju majstori za pravlјenje bureka. Zbog toga smo se opredelili da u sklopu proizvodne prakse đake naučimo pravlјenju i ovog proizvoda - izjavila je profesor prehrambene grupe predmeta Polјoprivredne škole Tatjana Ranđelović dodavši da su učenici trećeg  razreda, koji su obrazuju za zanimanje pekar, pokazali izuzetnu zainteresovanost  i želјu da što više savladaju veštine pravlјenja bureka.

Prema njenim rečima  vlasnici mnogih pekara izrazili su potrebe za zaposlenje dobrih i školovanih pekara.

Tako na primer, kako tvrdi direktor prokupačke Polјoprivredne škole Nebojša  Bjelić, blačka pekara "Đukić" izrazila je želјu da tokom školovanja stipendira 10 učenika.

Foto: Telegraf

- Nakon završetka školovanja i zaposlenja vlasnik pekare bi našim učenicima obezbedio  dodatku obuku u renomiranim pekarama u Sloveniji i  Italiji - rekao je direktor dodavši da su pekari izuzetno traženi na tržištu rada.

Iako bukvalno na svakom ćošku u Prokuplјu i Blacu ima burekdžijskih radnji, svega nekoliko se mogu pohvaliti dobrim burek majstorima, pa su oni u poslednje vreme postali zlata vredni. Burek je definitivno najomilјeniji doručak u ovom kraju.

Daljinac

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragance

    18. januar 2018 | 08:30

    Da idu u italiju i sloveniju da se doskoluju za burek? Kakva budalastina

  • Milka R.

    18. januar 2018 | 08:25

    Bravo za ucenike i profesionalce!!nas burek !!

  • Mića

    18. januar 2018 | 08:25

    Bravo za učenike i profesore. Ovako se radi. Ovo trebaju da vide i instruktori iz Medicinske škole u Prokuplju. Gospođa koja svaki dan dolazi sa gradskog saobraćajnog iz seoske sredine ni da priđe instruktorima iz Poljoprivredne škole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA